Slapen bij vreemde taal leren

Vreemde taal leren? Doe het in bed

Wanneer je een vreemde taal wilt leren met de Duolingo-app kun je dit het beste doen voor je gaat slapen. Dat heeft de maker van de app onderzocht.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Duolingo, de app waarmee je vreemde talen kunt leren op je iPhone of iPad, heeft onderzoek gedaan naar het beste tijdstip om dit te doen. Daar kwam uit dat je het beste talen kunt leren voordat je gaat slapen en de volgende ochtend pas een examen of test te doen. Het slapen tussendoor zorgt ervoor dat je de taal beter kunt onthouden.


Vreemde taal leren: wanneer lukt dat het best?
Het onderzoek van Duolingo is gebaseerd op een eerder onderzoek dat in 2016 gedaan werd. Hierbij werd onderzoek gedaan onder een groep van 40 deelnemers, die in twee groepen werden verdeeld. De ene groep kreeg de stof in de ochtend te zien en moesten in de avond een test doen. De andere groep kreeg de stof te zien voordat ze naar bed gingen en moesten de test in de ochtend maken. Het bleek dat de tweede groep de stof beter had onthouden.

Dit onderzoek nam Duolingo als uitgangspunt om te kijken of dit ook geldt voor hun appgebruikers. Voor het onderzoek verdeelden ze de gebruikers in 14 groepen, gebaseerd op het tijdstip wanneer ze de app gebruiken. Dit is te zien in bovenstaande grafiek. De rode kleur geeft aan wanneer de Duolingo-app gebruikt werd onder die specifieke groep. Vervolgens is er gekeken hoe goed elke gebruikersgroep presteerde. Ze beoordeelden elke groep op hun bekwaamheid.

Gebruik Duolingo voordat je gaat slapen

De groep die de app gebruikte rondom bedtijd scoorde 52,9 procent hoger dan de gemiddelde gebruiker. Gebruikers die geen vaste routine hebben in het gebruiken van de Duolingo-app hebben een significant kleinere kans om te onthouden wat zij hebben geleerd. Maar dit is nog niet de slechts presterende groep. Dat zijn de gebruikers die de app alleen op werkdagen gebruiken en in het weekend niets doen.

Slapen bij vreemde taal leren

Kortom, het onderzoek wijst uit dat het belangrijk is om met regelmaat te oefenen en te slapen tussen verschillende sessies. Op deze manier ben je het meest efficiënt aan het leren en bereik je het beste resultaat. Dit geldt overigens niet alleen voor het leren met de Duolingo-app, maar voor het leren van een vreemde taal in het algemeen. Zoek je nog meer taalcursussen-apps, dan hebben we daarvoor een aparte lijst. Om te voorkomen dat je door het gebruik van je iPhone in bed niet meer in slaap valt kun je het beste Night Shift inschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2018, 15:58
Bron Bron Quartz
Categorie Achtergrond
Onderwerpen duolingo, slapen, taalcursus
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.