‘Apple Watch krijgt energiezuinig micro-LED-scherm in 2017’

Apple zou voorbereidingen getroffen hebben om in de tweede helft van 2017 micro-LED schermen te gaan gebruiken in de Apple Watch. Deze schermen zijn energiezuiniger dan de huidige OLED-techniek, wat goed van pas komt bij een Apple Watch.

De Apple Watch is bijna een jaar verkrijgbaar in Nederland, maar we tasten nog steeds in het duister wat betreft toekomstige hardware-upgrades. Een nieuw bericht van Digitimes meldt nu dat Apple van plan is om micro-LED-schermen toe te passen in een 2017-model van de Apple Watch. Het voordeel is dat micro-LED een stuk energiezuiniger zijn.


Digital Touch op de Apple Watch met bloem.

‘Apple Watch met micro-LED in 2017’

Op dit moment maakt Apple voor de Apple Watch nog gebruik van OLED-schermen, een technologie die vooral diepere kleuren zwart weer kan geven. Vermoedelijk gaat Apple in 2017 de OLED-techniek ook gebruiken voor de iPhone, maar de Apple Watch zou alweer wisselen naar een andere techniek. Het gaat dus om micro-LED, de opvolger van de OLED-techniek. Het grote voordeel van micro-LED is dat ze een stuk energiezuiniger zijn zonder op kwaliteit te verliezen, iets wat behoorlijk goed van pas kan komen bij een apparaat als de Apple Watch. De productiekosten zijn nog hoger dan van OLED-schermen, maar een Apple Watch met zijn kleine schermformaat zou een logische eerste stap kunnen zijn, net als Apple dat voor OLED gedaan heeft.

Bekijk ook

Apple neemt LuxVue over, fabrikant van energiezuinige schermen over

Apple heeft LuxVue overgenomen, een fabrikant van retina schermtechnologie. LuxVue maakte voorheen micro-ledschermen en heeft daarvoor baanbrekende technologie in huis.

De geruchten gaan hand in hand met een overname die Apple twee jaar geleden deed. In mei 2014 nam Apple het bedrijf LuxVue over. LuxVue is gespecialiseerd in energiezuinige LED-schermen, dus het is goed mogelijk dat dit bedrijf voor Apple werkt aan schermen voor de Apple Watch. Apple zou in 2015 ook een laboratorium in Taiwan geopend hebben voor de verdere ontwikkeling van deze schermtechnologie.

De micro-LED-technologie zou op z’n vroegst in de tweede helft van 2017 toegepast worden. Vermoedelijk volgt aankomende september de aankondiging van een nieuw Apple Watch-model, maar deze zou meer een S-model gaan worden met snellere prestaties. De buitenkant zou weinig verschillen van het huidige model. Wel zou hij uitgerust worden met een mobiele internetverbinding, zodat er geen constante koppeling met de iPhone vereist is.

Bekijk ook

'Verkopen Apple Watch in 2016 25% lager dan in 2015, nieuw S-model in september'

De verkopen van de Apple Watch zouden een flinke daling zien het komende jaar. Er wordt verwacht dat de Apple Watch-verkopen met 25% dalen ten opzichte van 2015. Een nieuw S-model zou in september aangekondigd worden.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.