Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud

‘Verkopen Apple Watch in 2016 25% lager dan in 2015, nieuw S-model in september’

De verkopen van de Apple Watch zouden een flinke daling zien het komende jaar. Er wordt verwacht dat de Apple Watch-verkopen met 25% dalen ten opzichte van 2015. Een nieuw S-model zou in september aangekondigd worden.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud
Er wordt weinig goeds voorspeld voor de verkoopcijfers van de Apple Watch. KGI Securities, een beleggingsfirma in Taiwan waar de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo werkzaam is, voorspelt dat de verkoopcijfers van de Apple Watch met 25% zullen dalen ten opzichte van 2015. Dat wil zeggen dat apple er het komende jaar slechts 7,5 miljoen zou verkopen. Bovendien worden er voorspellingen gedaan voor een nieuw model.

Apple Watch-verkopen vallen lager uit’

Apple heeft nooit officiele verkoopcijfers van de Apple Watch bekend gemaakt, maar het bedrijf schat dat Apple in 2015 in totaal 10,6 miljoen exemplaren van de Apple Watch verkocht heeft. Een daling van 25% levert een totale verkoop van 7,5 miljoen stuks op, terwijl de cijfers voor 2016 over een heel jaar gaan. In 2015 was de Apple Watch slechts 8 maanden op de markt.

De verwachtingen liggen laag, omdat de Apple Watch volgens Ming-Chi Kuo tekortschiet. Volgens de analist mist de Apple Watch een echte zogenaamde killer-app, oftewel een app die de Apple Watch extra handig maakt. Bovendien wordt ook de algehele smartwatch-markt in twijfel getrokken, omdat deze lang niet zo volwassen zou zijn als de huidige smartphonemarkt. Ook de beperkte batterij en afhankelijkheid van de iPhone worden door de analist genoemd.

‘Nieuwe Apple Watch is S-model’

Als je hoopt dat Apple het design met een nieuw model flink aan gaat passen, lijk je van een koude kermis thuis te komen. Zo verwacht KGI dat de volgende Apple Watch tegelijkertijd met de iPhone 7 aangekondigd gaat worden, maar dat dit slechts een S-model zal zijn. Zo zal er weinig aangepast worden aan het uiterlijk van de Apple Watch, net als dat het geval is met de S-modellen van de iPhone. De massaproductie start in het derde kwartaal, zo verwacht het bedrijf. Pas in 2017 zou Apple met een compleet nieuwe Apple Watch komen die onder andere voorzien is van een nieuw uiterlijk.

Vorige week deed een andere analist ook een voorspelling over de Apple Watch. Hij voorspelde dat Apple de nieuwe Apple Watch tijdens de WWDC aan zou kondigen en dat deze een flink stuk dunner zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2016, 17:08
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.