Twitter-app

Twitter zet tweets van locaties nu bij elkaar in één tijdlijn

Twitter rolt een nieuwe functie uit. Dankzij een aparte tijdlijn zie je alleen de tweets van een specifieke locatie. Dit is bijvoorbeeld handig bij gebeurtenissen, zoals calamiteiten, evenementen en muziekfestivals.

Twitter-new-iconTwitter heeft een nieuwe functie in de iOS-app uitgerold. De Twitter-app kan nu namelijk tweets van één specifieke locatie bij elkaar zetten, zodat je kunt zien wat er zoal getwitterd wordt in een bepaalde stad of buurt.

Tweets op basis van locatie bij elkaar gezet

Twitter-tijdlijn gebaseerd op een locatie.De functie is vooral handig bij grotere gebeurtenissen, zoals calamiteiten, een muziekfestival of andere evenementen waar veel over getwitterd wordt. De tijdlijn laat echter alleen de tweets zien waar een locatie bijgevoegd is. De locatiefunctie wordt mede mogelijk gemaakt door Foursquare en je kunt ook filteren op alleen tweets met media erin.

Zo’n op locatie gebaseerde tijdlijn is eenvoudig te bekijken, want het enige wat je hoeft te doen is op de locatie te tikken die bij een tweet gevoegd is. Daarna kom je meteen terecht op een tijdlijn met alle tweets van deze locatie. Dit is in sommige gevallen vaak handiger dan filteren op hashtag, omdat tweets met een bepaalde hashtag overal vandaan kunnen komen. Het is momenteel nog niet mogelijk om zelf te zoeken op een locatie, omdat je zo’n locatiegebaseerde tijdlijn alleen kunt bereiken vanaf een tweet die met de locatie getwitterd is.

De functie wordt nu uitgerold voor iOS-gebruikers en moet later ook op andere platformen beschikbaar komen. Een tijdsaanduiding werd door Twitter niet gegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2016, 17:20
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.