Avast Photo Space creëert opslagruimte.

Met Avast Photo Space voor iPhone kun je veel meer foto’s bewaren

Avast Photo Space is een nieuwe app die je foto's optimaliseert, zodat er ruimte op je toestel vrijkomt en je veel meer foto's kwijt kunt. De app heeft ook een eigen camera om direct foto's mee te maken en je kunt kiezen uit twee clouddiensten.

De kwaliteit van foto’s die je met je iPhone maakt worden dankzij steeds betere camera’s alleen maar beter, maar de foto’s nemen dan ook veel meer ruimte in beslag. De nieuwe app Avast Photo Space plaatst je foto’s in een cloudopslag naar keuze, waarna de app je foto’s kan optimaliseren om ruimte op je toestel te besparen.

Avast Photo Space creëert opslagruimte.

Avast Photo Space creëert opslagruimte

Avast Photo Space werkt samen met twee clouddiensten, namelijk Dropbox en Google Drive. De opties zijn daardoor wat beperkt als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van OneDrive of een andere clouddienst. Wat Avast Photo Space doet is je foto’s opslaan in de cloud en vervolgens geoptimaliseerde versies op je toestel bewaren. Volgens de makers heb je voor 7GB aan foto’s nog maar 1GB nodig, zodat je een stuk meer foto’s kunt bewaren.

Avast Photo Space met geuploade foto's. Avast Photo Space verwijdert je foto's.

Avast Photo Space gebruik hiervoor je eigen fotobibliotheek, maar je kunt ook direct in deze app foto’s maken. Dit is echter behoorlijk standaard qua functies, want je kunt alleen gewone foto’s of selfies maken, al dan niet met flitser. Filters, panorama’s, slo-mo’s en timelapse foto’s zijn in Avast Photo Space niet mogelijk. Avast Photo Space is handig voor mensen met een iPhone met beperkte opslagruimte, maar doet niets wereldschokkends.

iCloud-fotobibliotheek heeft bijvoorbeeld van zichzelf al een functie om geoptimaliseerde versies van je foto’s op je toestel te bewaren, terwijl de oorspronkelijke afbeeldingen in iCloud staan. Ook Google Foto’s heeft een functie om je opslagruimte te optimaliseren, doordat foto’s die gebackupt zijn automatisch van je toestel worden verwijderd. Bij Google Foto’s heb je bovendien de mogelijkheid om onbeperkt foto’s te bewaren tot een resolutie van maximaal 16 megapixel.

Avast bekend van beveiligingssoftware

Avast is een bedrijf dat zich normaal gesproken bezighoudt met beveiliging. Zo ontwikkelen ze antivirussoftware voor Mac en pc, maar ze hebben ook andere apps uitgebracht voor iPhone en iPad. Zo checkt de app SecureMe (link) of openbare Wi-Fi-netwerken veilig zijn, terwijl de app SecureLine (link) een VPN-dienst is om veilig te internetten. De app Avast Photo Space lijkt dan ook meer een soort uitstapje te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2016, 11:49
Categorie Apps
Onderwerp foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.