Apple Watch met Hermes bandje

‘Apple Watch 2 krijgt mobiel internet en betere processor’

De Apple Watch 2 krijgt een internetverbinding, zodat deze minder afhankelijk is van de iPhone. Ook wordt gesproken over een betere processor.

De Apple Watch 2 krijgt volgens geruchten een eigen internetverbinding, waardoor het horloge minder afhankelijk wordt van de iPhone. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van eigen bronnen. Apple zou plannen hebben om mobiel internet en een betere processor toe te voegen.

Apple Watch met Hermes bandje

Apple Watch 2 met mobiel internet

Voor toepassingen als bellen en iMessage ben je nu nog afhankelijk van de iPhone. Straks hoeft dat misschien niet meer, als Apple mobiel internet toevoegt. Volgens WSJ heb je nog steeds een iPhone nodig om de Apple Watch in te stellen en apps te installeren, maar daarna kun je zonder smartphone de deur uit.

Dat Apple wil zorgen dat de Apple Watch minder afhankelijk is van de iPhone, is ook op andere vlakken te merken. Zo heeft Apple verplicht gesteld dat apps vanaf 1 juni native moeten zijn en dus niet meer deels op de iPhone mogen draaien.

De vraag is alleen of mensen voor de Apple Watch een apart data-abonnement gaan aanschaffen of dat het mogelijk wordt om de dataverbinding van de iPhone te delen – hoewel je dan weer afhankelijk bent van de smartphone. WSJ stipt het onderwerp maar kort aan en wekt daarbij de indruk dat het wel degelijk om ‘cellular’ gaat:

There are relatively easy fixes for some concerns. Apple is working on adding cell-network connectivity and a faster processor to its next-generation Watch, according to people familiar with the matter.

Een gerucht dat we nog niet hebben gehoord, is dat de Apple Watch eigen gps krijgt, waardoor je er ook makkelijker mee zou kunnen navigeren.

Snellere processor maakt apps eindelijk werkbaar?

De snellere processor is een uitkomst voor mensen die nu nog weinig apps gebruiken, omdat ze te traag zijn. Met de invoering van watchOS 2 gaf Apple ontwikkelaars de mogelijkheid om native apps te maken, die volledig op het horloge draaien. Maar door de beperkte performance van de huidige modellen, is het gebruik van apps nog steeds frustrerend.

Volgens geruchten zal de toekomstige Apple Watch ook 40 procent dunner worden en zal deze tijdens de WWDC 2016 worden gepresenteerd. Toch geloven we meer in de woorden van Ming-Chi Kuo, die beweert dat het volgende model ongeveer hetzelfde blijft en pas in het najaar op de markt komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2016, 17:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch series 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.