Apple Watch horlogebandjes

Steeds meer Apple Watch-bandjes uitverkocht, nieuwe kleuren op komst?

Veel Apple Watch-horlogebandjes zijn momenteel uitverkocht. het lijkt erop dat Apple ruimte wil maken voor een nieuwe collectie horlogebandjes.

Een week geleden werden we getipt door een iCulture-lezer, die was opgevallen dat veel kleuren van de Apple Watch-bandjes waren uitverkocht. Het ging om de sportbandjes in de kleuren koningsblauw, steengrijs, abrikoos, walnoot, lichtblauw en oranje. Inmiddels zijn we een week verder en zijn nog veel meer horlogebandjes uitverkocht, ook de andere modellen.

Apple Watch horlogebandjes

Apple Watch-horlogebandjes uitverkocht

Aanvankelijk dachten we dat het zou gaan om bevoorradings- of productieproblemen bij een specifieke fabrikant. Maar nu ook bepaalde modellen van de nylonbandjes, schakelarmband en lederen armbanden zijn uitverkocht, begint het erop te lijken dat Apple schoon schip wil maken in de App Store.

Wat opvalt is de woordkeuze van Apple. Als producten niet meteen leverbaar zijn is dat te zien aan teksten als: ‘Beschikbaarheid: 3-4 weken’. Nu staat er kortweg ‘Uitverkocht’, wat de indruk wekt dat ze ook niet meer terugkomen. Ook hanteert Apple wel teksten als ‘Momenteel niet beschikbaar’. Uitverkochte producten verdwijnen bij Apple meestal uit het assortiment.

Leren bandje middernachtblauw

Het zou erop kunnen wijzen dat Apple alvast bezig is met een nieuwe collectie horlogebandjes, om de wachttijd tot de Apple Watch 2 te overbruggen. Momenteel zijn er ook veel varianten van hetzelfde; wil je bijvoorbeeld het geribbelde bandje op de foto hierboven hebben, dan kun je kiezen uit meerdere grijs- en steentinten die niet zoveel van elkaar verschillen. Bij de sportarmbandjes heeft Apple ook kleuren die sterk op elkaar lijken, zoals antiekwit, steengrijs en lavendel. Toch zijn het niet de aarde- en grijstinten die momenteel zijn uitverkocht, maar ook uitgesproken kleuren zoals geel, felgroen en koningsblauw.

Eén van de mogelijkheden is dat Apple van plan is om net als in de modewereld elk halfjaar de collectie horlogebandjes te vernieuwen, zodat mensen getriggered worden om regelmatig een nieuwe te kopen.

Nog geen aanwijzingen voor Apple Watch 2
Het verdwijnen van bepaalde horlogebandjes lijkt ons geen teken dat de Apple Watch 2 er nu snel aankomt. Apple zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de horlogebandjes ook op het nieuwe model passen, dus er is nog geen reden om nu al voorraden op te ruimen. Bovendien duurt het nog drie maanden tot het eind september is, het vermoedelijke moment waarop we nieuwe hardware verwachten.

Via: iCulture-tipgevers en iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2016, 9:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, horlogebandje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.