WhatsApp voor de iPhone in 2010.

Zo zijn WhatsApp en Instagram in de loop der jaren veranderd

Apps als WhatsApp en Instagram bestaan al een hele tijd, maar hoe zijn de apps de afgelopen jaren qua design op de iPhone vernieuwd? De website Great Apps Timeline zet de veranderingen van deze en enkele andere populaire apps in een tijdlijn.

Niet alleen iOS zelf, maar ook allerlei belangrijke en veelgebruikte apps maken in de loop der jaren een hoop veranderingen mee. Een nieuw likje verf of een nieuwe indeling went in veel gevallen vrij snel, waardoor je al snel niet beter weet. Toch is het leuk om eens terug te kijken hoe enkele populaire apps ooit begonnen zijn, zoals WhatsApp en Instagram. De site Great Apps Timeline zet de veranderingen in een tijdlijn.

WhatsApp had grootste verandering in 2013

In de tijdlijn is te zien hoe voornamelijk het uiterlijk van allerlei apps veranderd is. WhatsApp begon als een vrij standaard app met het wat saaie maar bekende vormgeving. Grote zwarte knoppen onderaan het scherm naar de meest belangrijke functies werd in veel apps gebruikt, waardoor veel apps er ook hetzelfde uit zagen. Van 2010 tot eind 2013 bleef het design van WhatsApp vrijwel identiek, totdat in 2013 eindelijk overgestapt werd naar de vernieuwde vormgeving van iOS 7. Er werd gebruikgemaakt van veel meer wit en het algeheel werd een stuk vlakker en is nu, op een paar kleine aanpassingen na, eigenlijk nog steeds hetzelfde.

WhatsApp voor de iPhone in 2010 en 2013.

Recente verandering Instagram grootste ooit

De grootste verandering van Instagram kwam echter pas een stuk later. In het begin had Instagram dezelfde soort donkere knoppen onder in beeld als WhatsApp. In de loop der jaren zijn deze wat aangepast en met ingang van iOS 7 in 2013 wat platter gemaakt, maar de app bleef grotendeels hetzelfde. Instagram was al die jaren goed te herkennen aan de blauwe balk bovenaan en de donkere knoppenbalk onderaan, maar pas dit jaar werd het design (en het appicoontje) op de schop gegooid. Instagram heeft nu anno 2016 een veel lichtere uitstraling, waarbij de blauwe header en donkere knoppenbalk plaats gemaakt hebben voor een zwart-wit uitstraling.

Instagram voor de iPhone in 2011 en 2016.

Naast WhatsApp en Instagram kun je ook de tijdlijn van PayPal, LinkedIn en enkele andere apps bekijken. Je kunt je op de site aanmelden met je e-mailadres om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige tijdlijnen van andere apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2016, 10:04
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, linkedin, whatsapp

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.