Een hoge hartslag gemeten op een Apple Watch.

Apple Watch kan vrienden en familie in de toekomst waarschuwen bij medisch gevaar

Kan de Apple Watch je familie en vrienden binnenkort waarschuwen zodra je in medisch gevaar komt? Apple omschrijft een methode om gevaar te detecteren, zodat je snel geholpen kan worden.

Een hoge hartslag gemeten op een Apple Watch.
De Apple Watch is uitgerust met een hartslagsensor, dus waarom deze niet gebruiken om alarm te slaan in gevallen van een onregelmatige hartslag? Een Apple-patent omschrijft het waarschuwen van instanties en vrienden en familie zodra er iets vreemds geconstateerd wordt door de hartslagmeter.

Apple Watch slaat alarm

Patent voor constateren van medisch gevaar met Apple Watch.In het patent wordt uitgebreid omschreven hoe de Apple Watch in combinatie met de iPhone mensen kan alarmeren. Zo kan de Apple Watch je hartslag in de gaten blijven houden en een melding naar specifieke personen sturen zodra er een hartritmestoornis ontdekt wordt. Zo’n moment waarbij er andere mensen om hulp gevraagd moeten worden, wordt door Apple in het patent care events genoemd. Zoals gebruikelijk in het patent wordt de Apple Watch niet bij naam genoemd, maar Apple’s slimme horloge past wel perfect in het plaatje dat door het patent geschetst wordt.

De Apple Watch kan ook nauw samenwerken met de sensoren in je iPhone. Stel dat er een plotselinge verandering in beweging gedetecteerd wordt dankzij de sensoren in de iPhone, terwijl de Apple Watch merkt dat er iets mis is met de hartslag, kan dit duiden op een ernstige situatie zoals een verkeersongeluk. Er kan dan automatisch een bericht verzonden worden naar de juiste mensen.

Apple Watch houdt je hartslag in de gaten

Deze contactpersonen zou je zelf kunnen aangeven en wordt de care circle genoemd. Dit kunnen zowel mensen uit je contactenlijst zijn, zoals je ouders of broer en zus, als andere belangrijke diensten zoals 112. Volgens het patent kun je deze contacten indelen in bepaalde niveaus, zodat de juiste mensen als eerste een bericht ontvangen.

Waarschuw je vrienden bij medisch gevaar dankzij de Apple Watch.

Het patent moet echter wel verder uitgewerkt en verbeterd worden, zodat er geen valse meldingen verstuurd worden. Het is daarom nog maar de vraag of Apple uiteindelijk echt brood ziet in een functie als deze. Tim Cook heeft bijvoorbeeld al eerder aangegeven dat de Apple Watch niet nog meer medische sensoren krijgt, wat wellicht wel nodig is om deze functie vlekkeloos te laten werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2016, 12:43
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, gezondheid, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.