Apple Watch bellen

‘Derde generatie Apple Watch niet geschikt om mee te bellen’

De derde generatie Apple Watch is waarschijnlijk niet geschikt om mee te bellen, waarschuwt KGI-analist Ming-Chi Kuo. Apple gaat waarschijnlijk gebruik maken van een eSim.

De derde generatie Apple Watch is waarschijnlijk niet geschikt om mee te bellen, waarschuwt KGI-analist Ming-Chi Kuo. Apple gaat waarschijnlijk gebruik maken van een eSim.

Apple Watch bellen

Apple Watch met 4G, geen belfunctie

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft onderzoek gedaan naar de derde generatie Apple Watch. Kuo verwacht dat de modellen met internetverbinding voorzien zijn van een eSIM, dus geen fysieke simkaart die je van je provider krijgt. Op die manier kan Apple ruimte besparen. De internetverbinding zal waarschijnlijk alleen geschikt zijn om data uit te wisselen, niet om te bellen. Wel kun je hiervoor VoIP gebruiken, zoals FaceTime en Skype. Mensen zijn daar al aan gewend.

Helemaal nieuw is het inbouwen van een simkaart niet voor Apple, want in de eerste generatie 9,7-inch iPad Pro zit ook een Apple SIM ingebouwd. Bij dit apparaat is er nog een traditioneel simkaartslot. Bij de Apple Watch Series 3 zal dat aparte simkaartslot ontbreken.

‘Niet geschikt voor 3G-netwerken’
Kuo denkt dat de Apple Watch voorzien is van LTE-functie, maar niet te gebruiken is op 3G-netwerken. Het horloge zal waarschijnlijk beperkt zijn tot bepaalde landen. Qualcomm zal waarschijnlijk de baseband-chip leveren, omdat zij beter dan Intel in staat zijn om een energiezuinige oplossing te bieden.

Verder denkt Kuo dat de Apple Watch geen telefoongesprekken zal ondersteunen. Nu lukt dat al wel als het horloge met een nabije iPhone is verbonden. Om te voorkomen dat de gebruikservaring tegenvalt zal Apple het aanvankelijk blokkeren, denkt Kuo. Technisch zou het echter wel haalbaar moeten zijn. Nog een andere voorspelling van Kuo: hij denkt dat de Apple Watch dit jaar nog steeds geen ondersteuning voor Android zal bieden. De samenwerking tussen beide platformen is niet goed genoeg.

Waarschijnlijk krijgen we de nieuwe Apple Watch in september te zien, tegelijk met de nieuwe iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2017, 19:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple sim, apple watch, bellen, telefoon
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.