Twitter Explore

Twitter voor iOS bundelt tweets over jouw favoriete onderwerpen

Twitter toont je voortaan tweets gesorteerd op onderwerp zien, afgestemd op jouw interesses. Je hoeft niet langer zelf lijsten te maken of bepaalde twitteraars te volgen.

Twitter toont je voortaan tweets gesorteerd op onderwerp zien, afgestemd op jouw interesses. Je hoeft niet langer zelf lijsten te maken of bepaalde twitteraars te volgen.


Twitter Explore

Twitter-onderwerpen die jij leuk vindt

Op het ontdek-tabblad van Twitter kon je langer zien welke onderwerpen veel besproken worden op het sociale netwerk. Maar als je niet toevallig geïnteresseerd bent in Giel Beelen, Rosenborg, Wilhelmus, #herenfiets of Christenunie (de populaire onderwerpen van vandaag), heb je er niets aan. Twitter probeert daar nu iets aan te doen, door de topics af te stemmen op jouw persoonlijke interesses.

De nieuwe functie is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar op iOS en Android. Twitter gebruikt hiervoor algoritmes die rekening houden met wat ze over je weten. Uiteindelijk is de bedoeling dat je er zelf ook gerichte invloed op kunt uitoefenen, door aan te geven dat je een topic niet leuk vindt. Voorlopig krijg je voorgeschoteld wat Twitter bij je vindt passen.

Twitter interessante onderwerpen

Gebruikers vroegen al veel langer om deze functie. Je hoeft namelijk niet langer een lijst te maken van mensen die in een bepaald onderwerp gespecialiseerd zijn, waarbij je ook tweets over andere onderwerpen er tussendoor krijgt. Je krijgt de gebundelde tweets te zien als je op het tabblad met het vergrootglas kijkt. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan moet je even geduld hebben.

Twitter probeert allerlei manieren te vinden om nieuwe en niet-fanatieke gebruikers vast te houden. Er zijn meer dan 1 miljard mensen die wel eens op Twitter actief zijn geweest, maar sindsdien niets meer doen. Uit de laatste kwartaalcijfers van Twitter bleek dat Apple het aantal maandelijks actieve gebruikers niet wist te vergroten. Beleggers waren daardoor teleurgesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 augustus 2017 om 18:42
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.