LG-schermen

Apple verlaagt prijzen van USB-C-adapters, 4K- en 5K-schermen en dat scheelt een hoop!

Apple heeft de prijzen van diverse adapters, USB-C- en Thunderbolt 3-accessoires en de LG 4K- en 5K-schermen verlaagd, als antwoord op de luide kritiek.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de prijzen van alle USB-C- en Thunderbolt 3-adapters verlaagd nadat er uitvoerig geklaagd is over de ‘onhandige’ poorten van de nieuwe MacBooks. De nieuwe MacBook Pro heeft alleen USB-C-poorten (met Thunderbolt 3) dus als je een iPhone of USB-stick wilt aansluiten zul je een adapter moeten hebben. Dat kan een behoorlijke rib uit je lijf worden, zeker omdat de MacBooks zelf ook best prijzig zijn. Om de klagers iets tegemoet te komen verlaagt Apple de prijzen tot eind van dit jaar. Ook van diverse andere USB-C-accessoires en van de 4K- en 5K-schermen van LG.

apple-adapters

Prijsverlaging voor USB-C-adapters

Misschien dat er ooit meer apparaten komen met een USB-C-aansluiting, maar tot die tijd zul je meerdere adapters moeten gebruiken. Adapters zijn de snelst groeiende productcategorie in de Apple Store: Apple heeft er inmiddels 19 stuks, elk bedoeld om een ander ongemak op te lossen. Kun je het ontbreken van de koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 en het ontbreken van een HDMI-aansluiting en een SD-kaartslot op de nieuwste MacBooks oplossen met een adapter. Maar je MacBook ziet er daardoor wel als een digitale octopus uit.

Deze adapters zijn afgeprijsd

Eerder hebben we alle adapters al voor je op een rijtje gezet, zodat we nu goed de prijzen kunnen vergelijken. Je zult zien dat het verschil echt behoorlijk is!

Apple heeft in een verklaring aangegeven waarom ze de prijsverlagingen hebben doorgevoerd:

We erkennen dat veel gebruikers, vooral pro’s, afhankelijk zijn van oudere connectoren om vandaag werk gedaan te krijgen en dat ze te maken hebben met een overgangsperiode. We willen ze helpen om over te stappen op de nieuwste technologie en randapparatuur en tegelijk de groei van dit nieuwe ecosysteem versnellen. Tot het einde van het jaar verlagen we de prijzen op alle USB-C- en Thunderbolt 3-accessoires die we verkopen, evenals de prijzen van Apple’s USB-C-adapters en kabels.

LG UltraFine-display.

Prijsverlaging voor LG’s 4K- en 5K-schermen

Er zijn nog veel meer accessoires in prijs verlaagd. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de nieuw aangekondigde LG 4K- en 5K-schermen die Apple adviseert als vervanger van de Thunderbolt-schermen.

Nog meer afgeprijsde USB-C-accessoires

Er zijn nog veel meer producten afgeprijsd, zoals deze:

Mogelijk krijg je geld terug
Heb je net adapters, kabels of een beeldscherm voor de normale prijs bij Apple gekocht, dan is er de mogelijkheid dat je alsnog de korting verrekend kunt krijgen. Neem hiervoor even contact op met Apple zelf. Spullen die je online hebt gekocht kun je eventueel binnen de gestelde termijn terugsturen, waarna je opnieuw een bestelling plaatst voor de lagere prijs. Apple heeft zelf geen beloften gedaan dat ze eerdere aankopen zullen compenseren, maar je kunt er altijd even naar informeren.

Dit artikel bevat verwijzingen naar een of meer winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. Het artikel is zonder inbreng van de genoemde bedrijven tot stand gekomen. Lees onze disclaimer

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of het product/game/app nog voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. In sommige gevallen kan de actuele prijs hoger uitvallen dan in het artikel genoemd wordt, bijvoorbeeld als de aanbieding is gewijzigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2016, 15:27
Categorie Accessoires
Onderwerp adapter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.