Apple TV nu automatisch instellen dankzij iOS 7

De Apple TV is nu automatisch instelbaar dankzij Apple TV 6.0 en iOS 7. Wi-Fi, iTunes-account en taallinstellingen gaan nu automatisch.

apple-tv-setupApple heeft het instellen van de Apple TV een stuk makkelijker gemaakt. Voorheen moest je netwerkinstellingen, Apple ID en andere voorkeuren invoeren via een Apple-afstandsebediening of een Bluetooth toetsenbordje. Vanaf nu is het mogelijk om je Apple TV in te stellen met een iOS 7-apparaat. Dat is te lezen in een Apple-supportdocument, die de procedure uitlegt. Automatic Setup houdt in dat je je iOS-apparaat tegen een Apple TV houdt om de instellingen via Bluetooth over te dragen. Je hebt een derde generatie Apple TV met firmware 6.0 nodig om te kunnen gebruiken.


Om de automatische instellingen te gebruiken moet je het volgende doen:

  1. Apple TV-aansluiten op televisie, inschakelen en wachten tot er beeld verschijnt.
  2. iOS 7-apparaat pakken en Bluetooth inschakelen. Het apparaat moet op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld als de Apple TV.
  3. Raak je Apple TV aan met je iPhone of ander iOS-apparaat en wacht tot er een boodschap op het scherm verschijnt.
  4. Vul je Apple ID en wachtwoord in op je iOS-apparaat.
  5. Geef aan of de Apple TV je wachtwoord moet onthouden en of je informatie naar Apple wilt sturen.
  6. De configuratie start, waarbij het Wi-Fi-netwerk wordt geregistreerd en de Apple TV wordt geactiveerd.

Hiermee wordt het instellen van een nieuwe Apple TV een stuk makkelijker. Je hebt de Apple TV 6.0 software nodig op de derde generatie Apple TV (ATV3) en een iOS-apparaat met Bluetooth 4.0 (dus minimaal iPhone 4S, iPad 3, iPad mini en vijfde generatie iPod touch). Er zitten wel wat beperkingen aan. Je kunt een Wi-Fi-netwerk, iTunes Store-account en regio- en taalinstellingen configureren met je iPhone of iPad, maar niet meerdere Wi-Fi-netwerken instellen of bijvoorbeeld inloggen bij Netflix, YouTube en andere diensten. Ook zul je voor het inschakelen van iTunes-functies zoals iTunes Match en Thuisdeling alsnog handmatig aan de slag moeten.

automatic-setup-apple-tv

Afgelopen juli gingen er geruchten over de snelle set-up met Bluetooth 4.0. Het werd al aangetroffen in Apple TV 5.4 beta 3 en ontdekt door Benedict Evans. Hij publiceerde een foto van zijn Apple TV-instellingenscherm, waarop te lezen is dat je je Apple TV moest aanraken met een iPhone, iPod touch of iPad om de instellingen makkelijker te kunnen invoeren. Evans publiceerde destijds onderstaande foto:

AppleTV-BTconfig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 11:05
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.