OS X Mavericks schaft iTunes-synchronisatie van agenda en adresboek met iPhone af

In OS X Mavericks is gebruik van iCloud verplicht. Het lokale synchroniseren van agenda, adresboek, Safari-bookmarks en e-mailaccounts is niet langer mogelijk in iTunes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

OS X MavericksApple brengt met korte tussenpozen nieuwe testversies van Mavericks uit. Een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar alles wijst erop dat de opvolger van OS X Mountain Lion al in oktober beschikbaar komt. Er zitten nieuwe functies in, maar inmiddels is ook een opmerkelijke verdwijning geconstateerd. Er is straks geen lokale iPhone-synchronisatie meer mogelijk is voor agenda’s, adresboeken, e-mailaccounts en Safari-bookmarks. In de Mavericks-versie van iTunes is het Info-tabblad verdwenen, waarop je de lokale synchronisatie van adressen en dergelijke regelt.


Alle synchronisatie moet straks via iCloud verlopen. Dat is lastig voor mensen met een eerste generatie iPhone, die geen iCloud kunnen gebruiken. Ontwikkelaars discussiëren op de developerforums van Apple over de de verdwenen functies en er lijkt geen sprake van een fout. Apple heeft al bevestigd dat de lokale synchronisatie gaat verdwijnen. Ze stuurden een ontwikkelaar de volgende reactie:

After much deliberation, engineering has removed this feature. Sync Services is no longer supported on OS X Mavericks.

In Mavericks zitten gelukkig ook nieuwe functies, zoals toegang tot de Apple Kaarten-dienst, de iCloud Sleutelhanger en een nieuwe agenda-app. Mavericks werd afgelopen juni aangekondigd tijdens de WWDC-keynote. Het bevat vooral vernieuwingen voor professionals, zoals ondersteuning voor meerdere beeldschermen en dynamisch toewijzen van geheugen en processorkracht. Maar ook voor gewone gebruikers is er wat te halen. Zo kun je straks iBooks lezen op je MacBook.

itunes-info-tabblad

iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 september 2013 om 11:18
Categorie
Apple
43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.