Minecraft: Apple TV Edition.

Apple TV-apps mogen nu 4GB groot zijn

Apple TV-apps mogen voortaan 20GB groot zijn en met

Apple heeft een opmerkelijke aankondiging gedaan voor makers van Apple TV-apps. Die mogen voortaan maar liefst 4GB groot zijn. Voorheen gold een limiet van 200MB maximaal, waarbij de rest van de app on-demand mocht worden gedownload.


Minecraft: Apple TV Edition.

Apple TV-apps van 4GB

Apple’s nieuwe regel heeft voor- en nadelen in de praktijk. Het downloaden van extra levels en andere content in een game of app leverde eigenlijk nooit problemen op, omdat een Apple TV verbonden is met het snelle netwerk thuis. Bovendien zorgt het ervoor dat de opslagruimte van je Apple TV niet zo snel vol raakt: als alle apps niet groter dan 200MB mogen zijn, kun je er heel wat installeren voordat je aan de limiet van 32GB komt. Voor veel mensen was het dan ook geen issue hoeveel opslagruimte ze nodig hebben op de Apple TV, want 32GB is ruim voldoende. Met de komst van grotere apps gaat dat veranderen.

Bekijk ook

App Thinning: zo bespaar je opslagruimte op de iPhone, iPad en Apple TV

Apps hebben dankzij App Thinning, App Slicing, Bitcode en On-Demand Resources minder opslagruimte nodig. Hoe werken deze technieken en wat merk je ervan?

De Apple TV is verkrijgbaar met 32GB en 64GB. Dat Apple aanvankelijk een limiet stelde, had er waarschijnlijk mee te maken dat veel mensen allerlei apps zouden uitproberen waardoor de opslagruimte snel volraakte. Maar nu het platform wat volwassener is geworden en er geen gekte rond Apple TV-apps is uitgebroken, durven ze het waarschijnlijk aan om de limiet te versoepelen. Apple TV-gaming is bijvoorbeeld nog niet echt doorgebroken en de Apple TV als serieuze gameconsole is nog steeds geen realiteit.

https://www.iculture.nl/apple-tv/keuzehulp/

Maximaal 24GB grote Apple TV-apps mogelijk

Apple verhoogt niet alleen de limiet voor apps van 200MB naar 4GB, maar geeft ontwikkelaars ook de mogelijkheid om het on-demand gedeelte van een app maar liefst 20GB groot te maken. Deze on-demand content wordt dynamisch gedownload naar je Apple TV en gewist als ze niet meer nodig zijn. Op die manier zijn nu extreem grote apps en games van 24GB mogelijk. Het zou handig zijn als je dit kon gebruiken om films en tv-series offline op te slaan, zodat je er in het buitenland op je hotelkamer naar kunt kijken. Maar het is de vraag of makers van streaming tv-apps dat willen en kunnen.

Eerder versoepelde Apple al de regels voor Apple TV-apps: het was niet langer nodig dat games altijd te bedienen zijn met de Siri Remote-apps. Bij sommige games leidde die verplichting tot onhandige bediening, zoals bij Modern Combat 5.

Op het developerportaal van Apple kun je meer lezen over de nieuwe regels.

Bekijk ook

Dit zijn de beste (Apple Arcade-) games voor de Apple TV

Wat zijn de beste Apple TV-games? In deze round-up zetten we de leukste voor je op een rijtje, zowel voor Apple Arcade als voor mensen die liever een losse app installeren. Dit zijn onze aanraders voor gamen op de Apple TV!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 januari 2017 om 9:30
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.