Snapchat krijgt universele zoekfunctie

Snapchat maakt navigeren eenvoudiger met universele zoekfunctie

Snapchat komt met een eigen universele zoekfunctie die altijd binnen handbereik is. Hiermee moet navigeren en zoeken naar vrienden sneller en eenvoudiger worden. De update komt ergens in de komende dagen beschikbaar voor iOS.

Snapchat komt binnenkort met een grote update, waardoor de app makkelijker in gebruik moet worden. Centraal hierin staat een nieuwe universele zoekfunctie die altijd binnen handbereik is. Hiermee kun je vrienden, groepen en andere onderdelen van Snapchat nog sneller vinden, is het idee. De update is al beschikbaar voor een kleine groep Android-gebruikers en komt in de komende dagen naar alle gebruikers, op zowel iOS als Android.


Snapchat krijgt universele zoekfunctie

Snapchat-zoekfunctie biedt snelheid en overzicht

De nieuwe universele zoekfunctie staat centraal in de nieuwe app. Die is altijd bovenin de app te vinden, ongeacht welk onderdeel van de app je gebruikt. Daarmee kun je snel zoeken naar vrienden en groepen, maar ook naar uitgevers en Stories. Die hadden voorheen allemaal hun eigen onderdelen, verspreid over de app. Wanneer je op het nieuwe zoekveld tapt, opent zich een nieuw scherm. Daar vind je bijvoorbeeld suggesties voor vrienden die je vaak spreekt, die onder het kopje Quick Chat gegroepeerd worden. Daarnaast vind je er een snelle manier om nieuwe accounts toe te voegen en te zoeken naar contactpersonen. Onderstaand filmpje van TechCrunch geeft een aardig idee over de mogelijkheden van de nieuwe zoekfunctie.

Met een tap op je eigen bitmoji kom je voortaan terecht op je eigen profiel en net zo eenvoudig kun je vanuit het zoekscherm ook gesprekken starten met vrienden. Ook zie je meteen welke vrienden je recent hebt toegevoegd. Ook wordt het mogelijk om altijd en overal in de app een bijdrage te leveren aan Our Story, de curatiefunctie die Snapchat speciaal voor thema’s, evenementen en feestdagen in het leven heeft geroepen. Gebruikers kunnen een foto of video beschikbaar stellen en Snapchat bepaalt vervolgens waar deze bij hoort. Voorheen moest die specifiek worden toegewezen.

Ingewikkeld en verwarrend

Met de nieuwe zoekfunctie pakt Snapchat een belangrijk kritiekpunt aan. De bediening van de app zou ingewikkeld en verwarrend zijn, vooral voor mensen die hun tienerjaren inmiddels ontgroeid zijn. Volgens TechCrunch biedt het moederbedrijf Snap ook nieuwe manieren om geld te verdienen. Zo zouden bedrijven een plekje in de nieuwe zoekfunctie kunnen kopen. Op vragen hiervan wilde Snap niet reageren, maar met de aankomende beursgang van het bedrijf lijkt het een logische stap.

Ondertussen ondervindt Snapchat geduchte concurrentie van Instagram, dat met zijn eigen Stories-kloon inmiddels 150 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat is hetzelfde aantal gebruikers dat Snapchat halverwege vorig jaar telde. De zoekfunctie lijkt een poging van het bedrijf om het tij te keren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2017, 10:09
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.