Apple TV nieuw

‘Apple werkt al aan volgende Apple TV, die nog krachtiger is’

Apple zou volgens Taiwanese bronnen druk bezig zijn met de Apple TV 5. De opvolger van de onlangs verschenen Apple TV 4 moet in het eerste kwartaal van 2016 al verschijnen en heeft een krachtiger processor.

Apple TV nieuw

De vierde generatie Apple TV ligt nog niet zo lang in de winkels, maar de eerste geruchten over de opvolger duiken alweer op. Volgens Taiwanese leveranciers wordt er al hard gewerkt aan de vijfde generatie Apple TV, die in het eerste kwartaal van 2016 al moet verschijnen. Daarbij zal Apple een nog krachtiger processor inbouwen, waarvoor een nieuwe vorm van koeling nodig is.

Volgens Digitimes zou Quanta Computer al bezig zijn om een klein aantal van de nieuwe Apple TV te fabriceren. Daardoor lijkt Foxconn Electronics, die de huidige Apple TV produceert, aan de zijlijn staan.

Proefproductie Apple TV 5

Het gaat hier om een zogenaamde proefproductie, die gevolgd wordt door grootschalige productie in het begin van 2016. Volgens analisten verwacht Apple 20 miljoen exemplaren van deze Apple TV 5 te verschepen in 2016.

De vijfde generatie Apple TV krijgt een nieuwe CPU, die de hardwareprestaties een flinke boost moet geven. Ook zou Apple nieuwe functies willen toevoegen, om ervoor te zorgen dat de Apple TV meer is dan een settopbox. Dit is nodig om te kunnen concurreren met de mediakastjes van Roku, Google en Amazon.

Het gaat hier natuurlijk om geruchten, maar als Apple inderdaad van plan is om in het begin van 2016 een nieuwe versie van de Apple TV op de markt te brengen, dan zal er de komende weken ongetwijfeld meer informatie opduiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2015, 11:31
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.