Project Titan

Nieuwe video toont Apple’s zelfrijdende auto van dichtbij

In een video is voor het eerst Apple's systeem voor zelfrijdende auto's van dichtbij te zien. Het gaat om camera's, sensoren en radars op het dak van een voertuig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Car

We weten al een tijdje dat Apple werkt aan een project voor zelfrijdende auto’s. Tim Cook heeft dat zelfs al bevestigd. Voor het eerst krijgen we nu echter te zien wat Apple gebouwd heeft. In een filmpje is van dichtbij het gevaarte te zien dat bovenop het dak van een auto ligt.

Project Titan

Apple’s zelfrijdende auto van dichtbij

Het filmpje werd geplaatst door MacCallister Higgins, medeoprichter van een ander bedrijf dat met zelfrijdende auto’s bezig is. In de video zien we de Lexus SUV, waar Apple toestemming voor heeft gekregen om tests uit te voeren. Op het dak ligt een enorm gevaarte met computers, radars en camera’s. En dat is bijzonder, want andere bedrijven die met dergelijke technologie bezig zijn stoppen de apparatuur meestal in de laadruimte. Door alles bovenop het dak te bouwen ziet het er vreemd uit, maar het is wel gemakkelijker van het ene naar het andere voertuig te verplaatsen. Ook hoeft er in de auto zelf niet zoveel verbouwd te worden.

Tim Cook heeft eerder aangegeven dat Apple zich vooral op de AI-kant van autonome voertuigen richt, in plaats van het maken van een volledige Apple-auto.

Mogelijk heeft Apple hiervoor gekozen omdat het gemakkelijk is om de testapparatuur tussen voertuigen te wisselen. Maar het zou ook voordelen kunnen hebben als Apple het uiteindelijk op de markt brengt als consumentenproduct. Je zou dan vrij gemakkelijk een bestaande auto zelfrijdend kunnen maken. Apple zou het als los accessoire kunnen verkopen. Maar: dan moeten ze nog wel iets doen om het kleiner te maken.

Het systeem bestaat trouwens uit een serie camera’s en radars, plus zes Velodyne LIDAR-sensoren. Er zit een behuizing omheen van wit plastic. Een paar weken geleden werd dezelfde apparatuur ook al op een auto aangetroffen. Op langere termijn lijkt Apple vooral geïnteresseerd om de oplossing te gebruiken voor autodelen of taxidiensten. Ook zouden ze het willen testen met een shuttlesysteem voor het eigen personeel onder de naam PAIL (Palo Alto to Infinite Loop). Dit moeten zelfrijdende shuttlebussen worden waarmee medewerkers van Palo Alto naar het Apple-hoofdkwartier in Cupertino kunnen rijden en weer terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2017, 11:42
Categorie Geruchten
Onderwerpen auto, project titan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.