iMessage-berichten met emoji's en teksten.

Bug in macOS High Sierra maakt iMessage onbruikbaar [poll]

Door een bug in macOS High Sierra is er een probleem met iMessage. Berichten worden met vertraging afgeleverd of komen helemaal niet binnen. Heb jij er ook last van?

Als je iMessage-gebruiker bent, dan is het je misschien opgevallen dat Apple’s berichtendienst op een Mac met macOS High Sierra onbetrouwbaar werkt. Op Apple’s supportforum melden veel gebruikers dat ze last hebben van een flinke vertraging bij het ontvangen van berichten, waardoor iMessage onbruikbaar is. Heb jij er ook last van?

iMessage-berichten met emoji's en teksten.

iMessage in macOS High Sierra

iMessage is beschikbaar op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac, maar op laatstgenoemde speelt momenteel een vervelend probleem. Sinds macOS High Sierra worden iMessage-berichten niet of met een flinke vertraging afgeleverd. Hierdoor kan het soms wel tot een half uur duren voordat een iMessage-bericht afgeleverd wordt op de Mac. Dit heeft als gevolg dat er ook op andere toestellen geen notificatie van een iMessage-bericht binnenkomt, waardoor je belangrijke berichten eenvoudig kunt missen. Op de redactie hebben wij dit probleem zelf ook ervaren, waardoor iMessage onbruikbaar wordt.

Zie je de poll niet, dan kun je hem ook hier invullen.

Behalve bij binnenkomende berichten, speelt het probleem ook met berichten die je vanaf de Mac verstuurd. Door het probleem duurt het aanzienlijk langer voordat een iMessage-bericht verzonden is, terwijl deze soms ook helemaal blijven hangen. De synchronisatie tussen je Mac en andere apparaten loopt daardoor ook achter, waardoor gesprekken niet gelijk lopen. Het probleem speelt ook met sms-berichten die vanaf je iPhone doorgestuurd worden naar de Mac.

Een definitieve oplossing is er op dit moment nog niet. Sommige gebruikers melden dat het uit- en inschakelen van iMessage op de Mac voor verbetering zorgt, maar dit lijkt slechts een tijdelijke oplossing te zijn. Als laatste redmiddel kun je overwegen om te downgraden naar macOS Sierra, maar dit is niet zo eenvoudig. macOS Sierra staat niet in het aankopen overzicht in de Mac App Store, waardoor je deze versie niet opnieuw kunt downloaden. In de nieuwste macOS High Sierra 10.13.1-beta is het probleem nog niet opgelost. Er is inmiddels wel een officiële melding van dit probleem gedaan.

Het is nog onduidelijk waardoor dit probleem veroorzaakt wordt. Tussen iPhone en iPad lijkt alles prima te verlopen, waardoor de bug specifiek voor macOS High Sierra is. Apple heeft wel al aangekondigd dat iMessage binnenkort via iCloud gesynchroniseerd wordt, maar deze functie werd tijdens de testperiode van iOS 11 en macOS High Sierra tot nader orde uitgesteld. Tot op heden is de functie nog niet teruggekeerd, dus het is nog onduidelijk wanneer Apple deze verbeterde synchronisatie toe gaat voegen.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2017, 12:38
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos high sierra
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.