Apple Pay komt naar Scandinavië en Verenigde Arabische Emiraten

Apple heeft laten weten dat Denemarken, Zweden, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten binnenkort kunnen rekenen op ondersteuning van Apple Pay. Het lijkt er daardoor op dat Nederland nog even gaat duren.

Tijdens de laatste kwartaalcijfers heeft Apple informatie gegeven over de verdere uitrol van Apple Pay. Apple vertelde in welke landen Apple Pay binnenkort beschikbaar komt en het gaat daarbij om vier landen, namelijk Denemarken, Finland, Zweden en de Verenigde Arabische Emiraten.


Apple Pay VISA

Apple Pay in Denemarken, Finland en Zweden

Apple Pay is inmiddels beschikbaar in meer dan vijftien landen, waaronder ook enkele grote Europese landen als Spanje en Frankrijk. Italië is de meest recente toevoeging voor Apple Pay. Nu komen hier nog drie Europese landen bij, namelijk Denemarken, Finland en Zweden. Dat betekent dat straks in een groot deel van Scandinavië gebruik kan worden gemaakt van Apple Pay, zodat je met je iPhone of Apple Watch contactloos kunt betalen bij onder andere winkels. Met welke banken Apple Pay in deze landen gaat werken, is nog niet duidelijk. Daarnaast komt Apple Pay ook nog naar de Verenigde Arabische Emiraten, zo liet Luca Maestri van Apple weten. Het plan is om Apple Pay in deze landen nog dit kalenderjaar beschikbaar te maken.

Bekijk ook

Apple Pay start in Italië met partners Boon, Carrefour en UniCredit

Apple Pay is gestart in Italië, waar je met Boon, Carrefour en UniCredit kunt betalen bij winkels als Auchan, OVS en Esselunga.

Als je nog hoop had dat Apple Pay nog in 2017 in Nederland of België beschikbaar zou komen, dan lijkt deze hoop nu gevlogen. Door de aankondiging van Apple Pay naar deze nieuwe landen, lijkt het erop dat we er in Nederland en België op z’n vroegst in 2018 gebruik van kunnen maken. Bovendien staat ook Duitsland nog op de planning, al heeft Apple hier zelf nooit iets concreets over gemeld.

Apple meldt daarnaast nog positieve cijfers met betrekking tot Apple Pay. Volgens Apple is Apple Pay de meestgebruikte dienst voor mobiele betalingen via de smartphone en is het verantwoordelijk voor bijna 90% van al deze transacties wereldwijd. Drie van de vier transacties die via Apple Pay gedaan worden, vinden plaats buiten de Verenigde Staten. Voor Apple Pay staat ook nog een nieuwe functie gepland met ingang van iOS 11. Gebruikers in Amerika kunnen dan via iMessage direct geld naar elkaar overmaken.

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 augustus 2017 om 11:33
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.