Apple Pay Italië

Apple Pay start in Italië met partners Boon, Carrefour en UniCredit

Apple Pay is gestart in Italië, waar je met Boon, Carrefour en UniCredit kunt betalen bij winkels als Auchan, OVS en Esselunga.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay is vanaf vandaag ook in Italië te gebruiken. Er doen drie partners aan mee: de financiële instelling UniCredit, de supermarktketen Carrefour en de prepaid creditcards van Boon. Dat betekent dat je ook op je vakantieadres met Apple Pay zou kunnen betalen. Het is het 16e land waar Apple Pay beschikbaar is.

Apple Pay Italië

Update 1 juni 2017: Niet alleen Mastercard, Visa en (later) American Express worden in Italië worden ondersteund, maar ook Maestro en V-Pay. Dit Maestro-systeem wordt in Nederland ook gebruikt bij de meeste banken, behalve bij SNS, die V-Pay gebruikt. Dit zou de introductie van Apple Pay in Nederland makkelijker kunnen maken.

Apple Pay live in Italië

Gisteren waren er al geruchten dat Apple Pay van start zou gaan in de laars en vanaf vandaag is het echt het geval. Mensen met een geschikte Visa- of Mastercard-creditcard kunnen er gebruik van maken. Voor niet-ingezetenen is Boon waarschijnlijk de handigste optie. Deze Europese creditcard-aanbieder heeft een iPhone-app waarmee je alles kunt regelen en vervolgens kunt afrekenen door je Apple Watch of iPhone bij de betaalterminal te houden. Je hebt hiervoor wel een geschikte prepaid Mastercard voor nodig. Later dit moeten ook nog American Express en de wat minder bekende partijen CartaBCC, ExpendiaSmart, Fineco, Widiba, N26, Mediolanum en Hype erbij komen.

Hier kun je met Apple Pay terecht
Afrekenen kan op allerlei plekken, zoals in warenhuis la Rinascente, bij Auchan, de Autogrill langs de snelweg, supermarkt Carrefour en eetparadijs Eataly. Ook Esselunga, EuroSpin, LaGardenia, H&M, Lidl Italia, parfumerieketen Limoni, Media World, OVS, Simply en Sephora zijn van de partij. Op de websites van Deliveroo, Easyjet en enkele andere partijen kun je ook met Apple Pay betalen.

Apple heeft sinds 2014 al meer dan tien landen aangesloten, waaronder Frankrijk, Ierland, Spanje, Zwitserland en Rusland. Nederland en België zitten er nog niet bij. Er waren aanwijzingen van Duitsland nog dit jaar aan de beurt is, maar de Duitse banken zouden niet staan te springen om inkomsten af te staan waardoor het langer kan duren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 02 juni: Informatie over Maestro en V-Pay toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2017, 11:28
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, italië

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.