Google Earth vernieuwd.

Compleet vernieuwde Google Earth-app biedt 3D-kaarten en rondleidingen

Google heeft na vier jaar eindelijk een grote update uitgebracht voor de Google Earth-app voor de iPhone en iPad. In de nieuwe iOS-app vind je 3D-kaarten, maar kun je ook rondleidingen krijgen met allerlei informatie.

Google Earth vernieuwd.
Dit voorjaar bracht Google het totaal vernieuwde Google Earth uit, maar de iOS-app moest nog bijgewerkt worden. Sinds vandaag staat de compleet vernieuwde iOS-app van Google Earth in de App Store, waardoor je ook op je iPhone en iPad gebruik kunt maken van de nieuwe functies. Met Google Earth kijk je in 3D naar de wereld en kun je ook rondleidingen krijgen.

Google Earth vernieuwd

Google Earth bestaat al heel wat jaar, maar werd de laatste jaren behoorlijk verwaarloosd. De laatste noemenswaardige update van de iOS-app verscheen in 2013, toen Street View toegevoegd werd aan Google Earth. Na ruim vier jaar heeft Google eindelijk een grondige update uitgebracht, waardoor er veel meer mogelijk is met Google Earth.

Allereerst heeft Google Earth een verbeterde zoekfunctie, zodat je bijvoorbeeld ook kunt zoeken op ‘Hoofdstad van Kroatië’ in plaats van dat je meteen naar Zagreb moet zoeken. Na het zoeken krijg je ook zogenaamde kenniskaarten in beeld. Dit zijn blokjes informatie over bezienswaardigheden van de desbetreffende locatie waar je via Google Earth naar zoekt. Vanuit deze kaarten kun je ook meteen naar de desbetreffende bezienswaardigheid vliegen.

Rondleidingen met Voyager
Met de nieuwe functie Voyager kun je rondleidingen krijgen door de kaarten van Google Earth. Door op het stuurwiel-icoontje te tikken kun je meer informatie vinden over locaties en bezienswaardigheden. Er is een onderverdeling gemaakt tussen keuzes van de redactie, maar ook in meerdere categorieën zoals reizen, natuur, geschiedenis en onderwijs. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding krijgen langs belangrijke bezienswaardigheden van Italië, vergelijkbaar met Apple’s Flyover-tour die je bijvoorbeeld over Rotterdam kan nemen. In Google Earth moet je echter handmatig het volgende punt selecteren, maar je krijgt wel veel meer informatie met bijvoorbeeld een YouTube-filmpje.

Google Earth met Voyager.

Er is in Google Earth ook een dobbelsteen-icoontje. Zodra je hierop tikt, krijg je een willekeurige locatie te zien, inclusief kenniskaarten. Elke keer als je op de dobbelsteen tikt, wordt er een andere locatie voorgeschoteld. Deze functie is dus uiterst geschikt als je de wat minder bekende plekken van de aarde wil ontdekken. Tot slot kun je met de camera-knop snel een schermafbeelding maken en deze delen.

Google Earth werkt daarnaast ook nog gewoon met Street View, dus je kunt ook door de straten wandelen. De 3D-kaarten zijn op veel plekken beschikbaar, al is de dekking in Nederland nog beperkt tot Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2017, 10:41
Categorie Apple
Onderwerpen google, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.