Apple neemt startup Platoon over, gespecialiseerd in ontdekken van artiesten

Opgericht door iTunes-veteraan
Apple heeft volgens bronnen de Londense startup Platoon overgenomen. Platoon is gespecialiseerd in het onder de aandacht brengen van opkomende artiesten.

Sinds de introductie van Apple Music heeft Apple al meerdere overnames gedaan op het gebied van muziek. In oktober bleken de oprichter en sommige medewerkers van het bedrijfje Asaii bij Apple te werken om je muziekaanbevelingen te verbeteren. Nu heeft Apple volgens Music Business Worldwide het bedrijfje Platoon overgenomen. Platoon is ooit opgericht door Denzyl Feigelson, een oude iTunes-veteraan.

Platoon overgenomen door Apple

Platoon helpt onder andere opkomende artiesten om in de spotlights te komen, voordat ze zich aansluiten bij grote platenlabels. Ze zorgen ook voor de marketing van zangers en bands. Zo hielpen ze meerdere artiesten op weg, zoals Stefflon Don en Billie Elish. Het zijn misschien niet de meest bekende namen die je ooit gehoord hebt, maar sommige daarvan hebben wel een platencontract bij grote bekende labels.

Dankzij de overname blijven alle activiteiten van Platoon voortbestaan. Het grote verschil is dat ze nu Apple achter zich hebben staan, waardoor het ontwikkelen van nieuwe muziek en alles wat daarbij komt kijken gemakkelijker wordt. Mogelijk krijgen deze artiesten ook een plekje in Apple Music.

Opgericht door iTunes-veteraan
Platoon is opgericht door Denzyl Feigelson en Saul Klein. Klein is medeoprichter van LoveFilm, een streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk en enkele andere Europese landen. Denzyl Feigelson is een iets bekendere naam. Hij heeft ruim 15 jaar bij Apple gewerkt en was in die tijd verantwoordelijk voor meerdere activiteiten rondom iTunes. Zo onderhield hij contact met artiesten, maar hij was ook de producer van het iTunes Festival in Londen. Omdat hij zo lang bij Apple gewerkt heeft, is hij ook een goede bekende van Steve Jobs.

Wellicht dat we de komende tijd meer gaan zien wat deze overname precies voor gebruikers betekent. In combinatie met de eerder genoemde samenwerking met Asaii-medewerkers zou het zomaar kunnen dat nieuwe muziek en aanbevelingen meer centraal komen te staan bij Apple Music. Of Platoon ook betrokken is bij de geplande streamingdienst van Apple, valt nog te bezien. Volgens geruchten is Apple van plan om in 2019 haar eigen streamingdienst te starten. Een lijst van Apple-shows vind je in ons overzicht.

Bekijk ook

Apple wil Apple Music-aanbevelingen verbeteren met Asaii

Apple zou Asaii hebben overgenomen, een bedrijf dat muziek analyseert. Het plan zou zijn om de aanbevelingen in Apple Music er verder mee te optimaliseren, vooral wat nieuwe en opkomende artiesten betreft.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.