Apple Music Connect stopt

Apple Music’s Connect gaat stoppen

Veel mensen zullen het wel hebben zien aankomen, maar nu is het dan officieel: Apple stopt met de Connect-functie in Apple Music. Het was een manier om op de hoogte te blijven van artiesten.

Apple Music Connect had ooit een eigen tabblad in de Apple Music-app, vlak nadat de streaming muziekdienst van Apple van start ging. Maar het sloeg nooit echt aan en het aparte tabblad verdween dan ook alweer snel uit Apple Music en iTunes. Via het ‘Voor Jou’-scherm kon je nog wel je favoriete artiesten blijven volgen, maar het aantal nieuwtjes nam zienderogen af. Apple heeft artiesten nu laten weten dat de functie stopt. Het is voor muzikanten niet langer mogelijk om foto’s en berichten in Connect te plaatsen en bestaande berichten zijn niet langer zichtbaar in de app en in iTunes.

Apple Music Connect stopt in mei 2019

Het officiële einde wordt nog even uitgesteld, want eerder geüploade content blijft wel tot 24 mei volgend jaar beschikbaar, maar alleen via de zoekfunctie. Daarna verdwijnt alles definitief. Hiervoor moet je een zoekopdracht uitvoeren en dan naar de ‘Meer’-sectie gaan. Het loont de moeite om voor je favoriete artiesten te kijken of er nog iets moois te vinden is, want soms hebben ze alternatieve versies van muzieknummers en ander uniek materiaal beschikbaar gesteld, dat interessant kan zijn voor de echte fans.

Apple Music Connect stopt

Connect volgt daarmee hetzelfde lot als Ping, Apple’s poging om een sociaal netwerk rondom muziek te maken. Het idee was dat je vrienden en artiesten ging volgen, zodat je onderling kon zien welke nummers mensen luisteren. Het ging van start in 2010 en mislukte vrij snel daarna. Connect heeft het wat langer volgehouden, maar sloeg toch ook niet aan. In 2015 schreven we al dat Apple Music Connect de verbinding tussen artiest en luisteraar kwijt is.

Gelukkig heeft Apple wel andere functies bedacht om je op de hoogte te houden van wat je vrienden aan het luisteren zijn. Zo is ersinds iOS 11 de mogelijkheid om vrienden op te volgen in Apple Music. Die functie heeft geen speciale naam gekregen, maar misschien werkt het juist beter omdat Apple er niet te hooggespannen verwachtingen aan koppelt.

Verder lezen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.