Apple meer waard dan Google en Microsoft samen

Apple is nu meer waard dan Microsft en Google samen. De aandelen van Apple op de NASDAQ stegen vandaag met drie procent. Apple is het meest waardevolle bedrijf ter wereld met een waarde van 456 miljard dollar, ruim 50 miljard meer dan nummer 2 Exxon.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

apple-koers-aandeelDe aandelen van Apple zijn vandaag zo hard gestegen dat het bedrijf nu meer waard is dan Google en Microsoft samen. Tijdens de opening van de technologiebeurs NASDAQ schoot het aandeel van Apple opeens met drie procent omhoog, waardoor het bedrijf voor het eerst meer waard werd dan haar twee grootste concurrenten bij elkaar opgeteld. Apple is 456 miljard dollar waard, Microsoft 256,7 miljard en Google ‘slechts’ 198,9 miljard.

Apple is de laatste tijd bezig aan een financiële opmars die haar weerga niet kent. In mei 2010 was Apple voor het eerst groter dan Microsoft met een beurswaarde van 222 miljard dollar. In augustus vorig jaar werd Apple het meeste waardevolle bedrijf ter wereld met een waarde van maar liefst 346,74 miljard dollar. Momenteel zijn ze nog steeds de grootste ter wereld, al is maar een klein deel vrij beschikbaar voor overnames en andere directe uitgaven. Op plaats twee staat Exxon, dat nu 402 miljard dollar waard is.

Het aandeel van Google is de laatste maand met meer dan negen procent gedaald. Het heeft er onder meer mee te maken dat de zoekgigant aanzienlijk minder verdiende dan werd verwacht. Apple daarentegen had wederom een recordkwartaal. De verwachting is dat het aandeel van Apple de komende tijd alleen nog maar zal toenemen met onder meer de iPad 3 en de iPhone 5 in de pijplijn.

apple koersverloop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2012, 10:16
Categorie Apple
Onderwerpen apple, google, microsoft, nasdaq

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.