TED-presentaties nu ook via iTunes U te bekijken

De presentaties van TED zijn nu ook via iTunes te bekijken. Er zijn zes gratis cursussen die gebruiken maken van de lezingen van de bekende TED Talks. TED organiseert lezingen over technologie, entertainment en design, die door inspirerende sprekers worden gegeven.

TED Talks nu ook via iTunes U te bekijkenDe inspirerende presentaties van TED Talks zijn nu ook te bekijken via iTunes U. Deze lezingen waren al gratis te benaderen via de officiële TED-app maar nu kan je je ook via iTunes U abonneren op diverse cursussen die gebruik maken van de speeches van TED. Zo kan je kiezen voor thema’s als Understanding Happiness, Mastering Tech-Artistry en Creative Problem Solving.

TED is een netwerk van conferenties met lezingen over allerlei onderwerpen varierend van techniek, psychologie en design. Veel bekende sprekers hebben al meegedaan aan TED, zoals onder meer Bill Gates, Al Gore, Bill Clinton en Jane Goodall. Alle presentaties van TED, Technology Entertainment and Design, worden gratis online beschikbaar gesteld. Inmiddels heeft de organisatie een indrukwekkend archief opgebouwd.

Het grote voordeel van de TED-cursussen in iTunes U is dat diverse presentaties worden gecombineerd tot een samenhangend geheel. Als je losse video’s van TED bekijkt is het moeilijker om in hetzelfde thema te blijven. In totaal worden zes cursussen aangeboden. Naast de eerder genoemde drie kan je je ook gratis abonneren op Climate Change, Excavating Origins en Understanding Islam. De filmpjes zijn alleen in het Engels beschikbaar. Via de website zijn sommige video’s wel van Nederlandse ondertiteling voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 22:36
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.