iCloud icoon

Apple gaat iCloud-beveiliging beter bestand maken tegen hackers

Apple gaat de beveiliging van iCloud zo opschroeven, dat het hackers een stuk lastiger gemaakt wordt om bij persoonlijke gegevens te komen. Gebruikers zouden geen last moeten krijgen van deze strengere beveiliging.

iCloud icoon
Apple gaat de beveiliging van iCloud nog verder opschroeven, zodat de opgeslagen data van gebruikers niet zomaar toegankelijk is, ook niet voor Apple zelf. Dit blijkt uit een bericht van The Wall Street Journal. Het is niet de eerste keer dat er geluiden circuleren dat Apple de beveiliging van iCloud verder gaat opschroeven.

Beveiliging iCloud verbeteren zonder gebruikers tot last te zijn

Bronnen melden tegenover The Wall Street Journal dat Apple-executives zich aan het beraden zijn hoe ze de beveiliging van iCloud kunnen verbeteren, zonder dat ze gebruikers hierbij tot last zijn. Apple heeft nu een kopie van de sleutel, waardoor ze overheden toegang kunnen geven tot gegevens op iCloud, als ze daartoe gedwongen worden. Die sleutel kan ook gebruikt worden om accountinformatie op te halen als de gebruiker bijvoorbeeld zijn wachtwoord vergeten is. Het opslaan van zo’n sleutel kan een mogelijk doelwit zijn van hackers, waardoor Apple de beveiliging op een andere manier wil verbeteren. De mogelijke nieuwe maatregelen sluiten zelfs Apple buiten, zoals eerder ook al bleek.

In iCloud worden verschillende zaken opgeslagen en eerder legden wij al in een uitgebreide gids uit hoe iCloud momenteel beveiligd is. Zo bleek dat de gegevens op de iPhone zelf prima beveiligd zijn, maar dat dit op iCloud iets minder streng is. Hoe Apple de beveiliging concreet gaat verbeteren en wanneer ze hiermee de eerste stappen gaan maken, bleek niet uit de bronnen van vandaag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2016, 12:39
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen beveiliging, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.