Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple organiseert gratis Hour of Code-workshops in de Apple Store

Apple organiseert van 5 t/m 11 december gratis Hour of Code-workshops in de Apple Stores wereldwijd. Kinderen leren er in een uurtje programmeren met Swift Playgrounds.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zodra Sinterklaas weer uit het land is kunnen de kids zich richten op iets anders: hun toekomst. Apple organiseert van 5 tot en met 11 december in alle Apple Stores namelijk gratis Hour of Code-workshops om kinderen te leren programmeren. Vanaf vandaag kun je je inschrijven bij één van de 487 Apple Stores wereldwijd.


Hour of Code workshop

Hour of Code: leer programmeren in de Apple Store

Het evenement heeft te maken met Computer Science Education Week, een week waarin aandacht wordt gevraagd voor leren programmeren. Dit jaar zal de insteek waarschijnlijk iets anders zijn, omdat er nu een speciale programmeerapp voor kinderen beschikbaar is van Apple: Swift Playgrounds. In deze app heeft Apple een speciale Hour of Code-sectie toegevoegd, waarmee kinderen ook thuis aan de slag kunnen. De app zal tijdens de workshops in de Apple Store ook worden gebruikt.

Bekijk ook

Review: Swift Playgrounds, Apple's programmeercursus is niet alleen leuk voor kinderen

We testen Swift Playgrounds, een nieuwe app van Apple waarmee kinderen (en volwassenen) kunnen leren programmeren. Met leuke opdrachtjes leer je steeds meer programmeerprincipes kennen. Maar kun je na afloop ook een eigen app maken?

De programmeerworkshops passen bij Angela Ahrendts‘ streven om van de Apple Store meer een ontmoetingsplek te maken. Volgens Apple’s topvrouw is er nauw samengewerkt met Code.org en is het een van de hoogtepunten van het jaar voor de medewerkers en de gezinnen die de Store bezoeken. De workshops worden dan ook goed bezocht. Omdat Apple wereldwijd zo’n groot bereik heeft zijn ze een graag geziene partner van Code.org. Het lukt om op deze manier tienduizenden kinderen te bereiken.

Inschrijven werkt als volgt. Ga naar onderstaande pagina’s om je kind aan te melden:

Geef je je kind op voor Hour of Code, dan krijgen ze de basis van het programmeren voorgeschoteld. Sinds 2013 doet Appel al mee aan het initiatief en topman Tim Cook vindt dat ieder kind moet leren programmeren. Apple heeft daarom een serie hulpmiddelen ontwikkeld om Hour of Code ook op schools en in buurtcentra te kunnen gebruiken. Ze geven bijvoorbeeld ideeën voor schoollessen en groepsactiviteiten. Met Apple Teacher kunnen docenten zorgen dat ze ook zelf kaas hebben gegeten van digitale technologie en weten hoe ze met Swift Playgrounds en de iPad aan de slag kunnen gaan.

Je hebt dankzij Apple dus drie plekken om te leren programmeren: in de Apple Store (ook handig als een gezin zelf geen iPad kan kopen), op school of tijdens de workshops. Verder gaat Apple 100 miljoen dollar investeren in kansarme scholen in de VS, zodat ze zelf een Hour of Code-workshop kunnen organiseren.

Bekijk ook

Met deze 11 apps leren kinderen programmeren

Willen jouw kinderen zelf leren programmeren? Begin dan op de iPad! iCulture heeft 11 iOS-apps uitgekozen waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren, zodat ze games en animaties leren maken.

Eerste update voor Swift Playgrounds-app

Vandaag verscheen ook de eerste update van de Swift Playgrounds-app. Deze bevat een nieuwe serie programmeerlessen en nieuwe functies. Met ‘Learn to Code 3’ kunnen de programmeertalenten van de toekomst verder gaan met het maken van functies voor Blue, een grappig wezen. Ook zit de Hour of Code-uitdaging nu in de app, waarmee nieuwe gebruikers een indruk krijgen hoe de lessen eruit zien. Ook nieuw in Swift Playgrounds: muziek en geluidseffecten en notificaties bij nieuwe content. Ook kun je tijdens het runnen van je programma zien welke regel code aan de beurt is.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in Belgiƫ de keuze hebt uit ƩƩn locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiƫle Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.