Uitschrijven voor een mail in iOS.

‘Sinds iOS 10 steeds meer uitschrijvingen op nieuwsbrieven’

Het aantal uitschrijvingen van nieuwsbrieven is volgens een onderzoek flink gestegen sinds de komst van iOS 10. In de Mail-app is het namelijk makkelijker geworden om je af te melden voor nieuwsbrieven waar je voor ingeschreven staat.

Uitschrijven voor een mail in iOS.
Heel veel mensen gebruiken hun email om op de hoogte te blijven van aanbiedingen van bedrijven en winkels dankzij nieuwsbrieven. Op iOS zouden steeds minder mensen geabonneerd zijn op nieuwsbrieven, omdat het afmelden sinds iOS 10 een stuk eenvoudiger geworden is. Dit concludeert een marketingbedrijf naar aanleiding van eigen onderzoek.

‘75% meer uitschrijvingen per dag sinds iOS 10

Uit het onderzoek blijkt dat het aantal uitschrijvingen per dag vanaf een iOS toestel sinds de release van iOS 10 met 75% gestegen is. Yes Lifecycle Marketing, het bedrijf dat de cijfers prijsgeeft, heeft gekeken naar het aantal uitschrijvingen tussen 28 augustus en 16 oktober. Naarmate iOS 10 op meer toestellen geïnstalleerd stond, werden er ook meer uitschrijvingen gedaan van emails die lopen via het systeem van Yes Lifecycle Marketing. In onderstaande grafiek is te zien dat de hoeveelheid uitschrijvingen vanaf een iOS-toestel met bijna 20 procentpunt gestegen is, voornamelijk sinds de komst van iOS 10.

Onderzoek naar aantal uitschrijvingen op nieuwsbrieven in iOS.

Dankzij de nieuwe optie om je af te melden voor een nieuwsbrief, hoef je niet zelf meer op zoek naar een aparte link of webpagina om jezelf af te melden. Hoewel dit slecht nieuws lijkt voor bedrijven die nieuwsbrieven versturen, ziet het marketingbureau ook positieve kanten. De mensen die nu sneller uitschrijven dankzij de nieuwe functie, zien de mail waarschijnlijk toch al als spam. Deze mensen openen en bekijken de nieuwsbrieven meestal niet aandachtig, wat weer een negatieve invloed heeft op de zogenaamde inboxing rate. De inboxing rate geeft aan hoe veel mensen de nieuwsbrief daadwerkelijk openen en lezen. Oftewel: de knop om je af te melden geeft een beter beeld van het daadwerkelijke bereik van de nieuwsbrief.

Wil je zelf ook je inbox eens opruimen door je uit te schrijven voor nieuwsbrieven die je eigenlijk toch nooit leest, dan lees je in onderstaande tip hoe je dit met slechts een paar tikken voor elkaar kunt krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2016, 19:31
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, ios 10, onderzoek

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.