Mac App Store op een iMac

Apple Design Awards 2018: dit zijn de winnaars

Apple heeft de Apple Design Awards 2018 uitgereikt aan apps die het maximale halen uit de mogelijkheden van de devices. Een van de apps die gewonnen heeft, is Nederlands: de notitie-app Agenda Notes heeft een award in de wacht gesleept. Onder de winnaars zijn ook Frost, Calzy 3 en Alto's Odyssey.

Apple Design Awards 2018

Op de eerste dag van WWDC 2018 heeft Apple de winnaars van de Apple Design Awards 2018 bekendgemaakt. Apple reikt elk jaar prijzen uit aan de beste en mooiste apps. Deze apps halen volgens Apple het maximale uit de verschillende platformen. Het gaat om apps voor iOS, macOS, watchOS en tvOS. De winnaars ontvangen een prijzenpakket bestaande uit een iMac Pro, 15-inch MacBook Pro, iPhone X, iPad Pro, 4K Apple TV, Apple Watch Series 3 en AirPods. Bijna het complete Apple-assortiment dus, alleen de HomePod ontbreekt.

Beste apps
De winnaars zijn in twee categorieën verdeeld: apps en games. De apps hieronder zijn afkomstig uit negen verschillende landen. Bij elke winnaar geven we een korte omschrijving wat je ermee kan.

Agenda Notes

Allereerst Agenda Notes, die notities maakt op basis van data. De app kan gebruikt worden om notities te maken en projecten te plannen. Agenda Notes is beschikbaar op MacOS en sindskort ook op iOS wat er voor zorgt dat je je notities altijd bij de hand hebt.

BANDIMAL

BANDIMAL laat kinderen hun eigen muziek componeren. Door verschillende dieren in te zetten als instrument laat de app kinderen kennis maken met verschillende instrumenten. Elk dier heeft zijn eigen instrument en op die manier kunnen kinderen hun eigen melodie componeren.

Calzy 3

Calzy 3 is een rekenmachine-app die net iets meer mogelijkheden biedt dan Apple’s eigen Rekenmachine. Je kunt je volledige geschiedenis bekijken zodat je niet meer opnieuw hoeft te beginnen wanneer je per ongeluk je uitkomst wist. Daarnaast ziet het design er ook heel strak uit en is de app voorzien van een donker thema.

iTranslate Converse

Met iTranslate Converse verander je je iPhone in een vertaalapparaat. Je praat in de microfoon en de app vertaalt de tekst voor je en vertelt tegen de ander wat je hebt gezegd. Met 38 talen kun je met heel wat mensen communiceren. Ook is de app geschikt om in rumoerige ruimtes te praten.

Triton Sponge

Trition Sponge is een app die gebruikt kan worden tijdens een operatie. Door gebruik te maken van een special algoritme is de app in staat om uit te rekenen hoeveel bloed een patiënt tijdens een operatie verliest. Deze app is echter niet beschikbaar in de Nederlandse App Store.

Beste games

Alto's Odyssey.

Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey is het welbekende sandboarding spelletje waarbij je samen met Alto en zijn vrienden in eindeloos veel levels door de woestijn reist. Je kunt allerlei trucjes halen waarmee je verschillende doelen kunt behalen zodat je nog meer uit het spelletje kunt halen.

Florence

Florence is een interactief verhaal dat gebruikers meeneemt in het verhaal van een jong meisje dat voor de eerste keer verliefd wordt en van wie haar hart wordt gebroken. De game behandelt allerlei aspecten van het leven zoals werken, slapen, social media en allerlei andere dagelijkse zaken.

Playdead’s INSIDE

Deze ingewikkelde game is een mix tussen een puzzelspel en actie. Het is een game die je niet compleet moet begrijpen, maar je moet het ervaren. Je moet ervoor zorgen dat je op allerlei slimme manieren uit het zicht blijft van de bewakers.

Frost

Door tekeningen te maken zorg je ervoor dat de verschillende geesten bij hun thuisplaneet terecht komen. Op het eerste gezicht lijkt het een simpel spelletje waarbij je een lijntje moet trekken om het level te voltooien. Toch wordt het steeds wat lastiger en zul je goed na moeten denken hoe je de geesten op hun thuisplaneet krijgt.

Oddmar

Oddmar heeft moeite met het vinden van een plek in zijn eigen dorp, omdat hij het gevoel heeft dat hij er niet helemaal thuis hoort. Je gaat met Oddmar op pad in 24 verschillende levels waarin hij zichzelf wil bewijzen en een plek wil veroveren in het dorp.

Wil je meer weten wat er op WWDC 2018 is aangekondigd, lees dan onze samenvatting WWDC 2018:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2018, 11:28
Bron Bron MacStories
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apps, award, wwdc 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.