Alto’s Odyssey vanaf nu te downloaden voor de iPhone en Apple TV [video]

Het vervolg op de hooggewaardeerde mobile game Alto's Adventure is nu beschikbaar op de iPhone en Apple TV. In Alto's Odyssey bereik je wederom nieuwe hoogtes op de pistes, maar je bezoekt ook andere gebieden zoals de duinen. In een nieuwe trailer komen deze gebieden voorbij.

Alto’s Adventure is een populaire snowboardgame uit 2015, waarin je in 2D langs prachtige landschappen sjeest om een hoge score te behalen. De game bestaat uit hetzelfde format als de vele zogenaamde endless runners, maar giet dit in een unieke stijl die de game het spelen waard maakt. In onze oorspronkelijke Alto’s Adventure review spraken we dan ook vol lof over het originele spel. Het vervolg met de titel Alto’s Odyssey verschijnt bijna op de iPhone en de Apple TV.

Update 21 februari 2018: Je kan al extra vroeg aan de slag, want Alto’s Odyssey is vanaf nu al beschikbaar op de iPhone, iPad en Apple TV.

Alto’s Odyssey op 22 februari

Alto’s Odyssey werd al een tijd geleden aangekondigd en had eigenlijk vorig jaar al moeten verschijnen. Voor fans van het eerste deel die naar het vervolg uitkijken, is er nu dus goed nieuws. Vanaf 22 februari is de game te spelen, terwijl hij nu al te pre-orderen is voor €5,49. Qua gameplay verschilt het vervolg weinig van het origineel. Het grootste verschil zit hem in de omgevingen, want behalve van sneeuw glij je nu ook over zanderige gebieden met je sandboard. Daarnaast bezoek je allerlei tempels en spring je over diepe ravijnen. Ook het weer is van invloed op de game, waardoor je zicht bijvoorbeeld wat minder is bij de nodige neerslag.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Daarnaast kom je ook nieuwe objecten tegen, zoals luchtballonnen en windvlagen die je tot grotere hoogtes brengen. Naast de standaard spelmode bevat de game ook een Zenmodus, waarin je in alle rust door de gebieden kunt sandboarden. Je hoeft in deze stand geen punten te behalen en geen power-ups te verzamelen, waardoor dit puur ter ontspanning dient. Ook bevat de game een fotomodus, waarin je je actie kunt vastleggen.

De game is speelbaar op zowel iPhone, iPad als Apple TV. Alto’s Odyssey ondersteunt iCloud-synchronisatie, waardoor je dus verder kunt spelen op het ene apparaat waar je op het andere apparaat gebleven bent. Net als het origineel bevat het vervolg geen in-app aankopen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 21 februari: Alto's Odyssey is vanaf nu beschikbaar voor de iPhone, iPad en Apple TV.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.