Reacties voor: Apple denkt over onderling delen en kopen van iPhone-apps

Apple heeft een patent ingediend waarin het onderling delen van apps wordt uitgelegd. Je kunt betaalde apps met volledige functionaliteit uitwisselen met anderen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
15 reacties
 1. Maar ze vragen zoveel patenten aan, die komen nooit allemaal tot uiting…

 2. v en f zitten maar een toets van elkaar hoor.

  Interessant concept maar ik vrees dat het in de grote Apple patenten grabbelton verdwijnt.

 3. Origineel geplaatst door TheOnePb
  Maar ze vragen zoveel patenten aan, die komen nooit allemaal tot uiting…

  Al deze patenten worden aangevraagd als voorzorgsmaatregel. Zo kan apple er in de toekomst meteen mee aan de slag als ze daar behoefte aan hebben. Daarnaast zorgen ze er zo ook voor dat een ander bedrijf ideeen gaat gebruiken die bij apple al eens in de vergaderruimten voorbij zijn gekomen. En ze kunnen natuurlijk veel verdienen aan de verkoop van de rechten voor de i n de patenten beschreven ideeen.

 4. Snap het nog niet helemaal maar beloofd weer veel goeds

 5. Een soort Ping dus…
  (maar dan goed?)

 6. Leuk idee. Is alleen wel grappig dat het weer volledig buiten het bestandssysteem omgaat. Normaliter zou je dit op een ander toestel met bluetooth doen. Natuurlijk heb je dan het probleem dat het niet werkt omdat je geen license hebt, maar toch 🙂

  Goed idee, lijkt mij geweldig om op deze manier simpel apps te delen maakt het allemaal weer een stuk makkelijker – vooral als het delen van de app ook via bluetooth of lokaal via WiFi zodat je het niet hoeft te downloaden, het gaat dan dus veel sneller. Binnen een paar seconden heb je een app van paar honderd MB overgezet dan, enige wat dan nog hoeft te gebeuren is even connectie met met de iTunes store om de betaling en license te regelen.

 7. Als we over interessant patent nieuws hebben vond ik die van een zonnecel-module achter het touchscreen wel het meest interessant.

 8. Leuk, maar zeker niet nieuw, met m’n oude Palm PDA’s kon je vroeger al simpelweg apps ‘beamen’ naar elkaar (en later ook via Bluetooth trouwens).
  Ging super makkelijk: allebei infrarood aan, op elkaar richten, oversturen en klaar!
  Gonny, jij moet dat ook nog weten toch?

 9. @sredlums – Jazeker, dat weet ik wel. Maar ik denk dat ik schaapachtig aangekeken word als ik dat hier vertel.

  Eén lettertje aangepast, dus de discussie over spelling kon ook weer prullenbak in. Er is een aparte forumsectie over dit soort discussies. En ja, we zoeken nog een extra eindredacteur. Mijn werkdruk is namelijk zodanig dat ik niet alles 3x nakijken kan.

 10. Een app delen zoals je een spel op de DS kunt ‘delen’ zou nog leuker zijn. Gewoon ’n spel dat je samen kunt spelen waarbij het spel maar op 1 apparaat daadwerkelijk geïnstalleerd zou zijn.
  Het zou de nieuwe gebruiker een soort preview geven op het spel. Maar wellicht heeft Nintendo hier al patent op :-/

 11. App delen. Bij delen dacht ik aan ‘gratis installeren’, ofwel zonder een tweede keer extra kosten te betalen..

  Niet zo interessant dit. Mogelijk een klein beetje handig, maar het voegt niets meer toe dan extra opties naast het mailen. Imo geen losstaand artikel waard.

 12. Ik zou graag een app willen kopen VAN iemand anders! (bijv. als deze persoon er op uitgekeken is)

 13. Origineel geplaatst door Ronald
  Een app delen zoals je een spel op de DS kunt ‘delen’ zou nog leuker zijn. Gewoon ‘n spel dat je samen kunt spelen waarbij het spel maar op 1 apparaat daadwerkelijk geïnstalleerd zou zijn.Het zou de nieuwe gebruiker een soort preview geven op het spel. Maar wellicht heeft Nintendo hier al patent op :-/

  nou dat denk ik niet aangezien je in patenten alles moet vastleggen en hun werken via een externe opslag van games waar dat van een iPhone direct van het geheugen gedeeld kan worden en dan via bluetooth ipv nintendo’s eigen streaming… al 2 veranderingen…. dus daar kan een nieuw patent voor aangevraagd worden;)

 14. Apps Bumpen zoals nu met foto’s en contacten lijkt me leuk.En inderdaad een app doorverkopen? Ook een idee

 15. Dit patent is uiteraard aangevraagd, opdat andere mensen hier niet mee kunnen komen. Hetzelfde geldt voor dat andere patent waarmee je kon bellen met de ipod touch.

  Sommige patenten worden aangevraagd, omdat bedrijven er iets mee willen doen. De meeste patenten worden echter aangevraagd om misbruik te voorkomen; dit is er een van. Verwacht maar niet te veel van dit patent.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.