Apple denkt over onderling delen en kopen van iPhone-apps

Apple heeft een patent ingediend waarin het onderling delen van apps wordt uitgelegd. Je kunt betaalde apps met volledige functionaliteit uitwisselen met anderen.

patent app sharingSommige mensen vinden patentnieuws dodelijk saai, anderen vinden het een interessante blik in de toekomst, rondom de ideeën die Apple zoal uitwerkt. Een nieuwe patentaanvraag van Apple beschrijft nu hoe je apps zou kunnen aanschaffen en delen vanuit ’the cloud’. Heb je bijvoorbeeld Angry Birds geïnstalleerd en ben je onder de indruk, dan kun je dat aan anderen laten weten en een app delen, rechtstreeks vanaf je telefoon. De enige mogelijkheid waarop dat momenteel mogelijk is, is om naar de App Store-applicatie op je iPhone te gaan en daar de applicatie aan te bevelen via een mailtje. Maar het kan nog makkelijker.


Bij de ene persoon verschijnt een lijst met applicaties die beschikbaar zijn om te delen met een andere persoon. Via spraak, touchscreenfuncties, toetsenbord of een andere methode kun je dan aangeven welke apps je wilt uitwisselen. Twee iPhone-gebruikers kunnen op deze manier via het peer-to-peer-pricipe apps uitwisselen. De ontvanger krijgt een beperkte of een volledig werkende versie van de app, met aanduiding wie de gulle gever was. Gaat het om een betaalde app, dan kan de ontvanger later ervoor betalen. Als weggever kun je een beloning krijgen voor het delen van een app, bijvoorbeeld geld of een kortingscode.

apple-share-apps

Meer info is te vinden op Patently Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 december 2010 om 21:58
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.