Apple Arcade in tvOS 13.

Apple Arcade op Apple TV gestart voor betatesters

Draai je nu nog de beta van tvOS 13? Dan is er goed nieuws als je van spelletjes houdt, want Apple Arcade is nu beschikbaar voor de eerste betatesters op de Apple TV. Dat betekent dat je de games ook op het grote scherm kan spelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wie graag games op de televisie speelt in plaats van op een klein scherm op de iPhone, kan nu alvast aan de slag met Apple Arcade op de Apple TV. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is de beta van tvOS 13. Nog voordat tvOS 13 voor iedereen beschikbaar is, heeft Apple de gamedienst al gestart op de Apple TV. Vorige week deed het bedrijf hetzelfde, want vier dagen voordat de dienst officieel live zou gaan, was Apple Arcade al gestart.

Apple Arcade op Apple TV gestart

Met Apple Arcade kun je tientallen games voor een vast bedrag per maand onbeperkt spelen. Apple Arcade kost €4,99 per maand en laat je alle games downloaden en offline spelen. Er komen geregeld nieuwe games bij, want sinds de eerste start een week geleden zijn er alweer tientallen games bij gekomen, waaronder Sonic Racing. Andere bekende namen zijn Rayman, Frogger en Shantae.

Apple Arcade op Apple TV met Sonic.

De Apple TV-versie van Apple Arcade heeft zijn geheel eigen app, in plaats van een plekje in de tvOS App Store. Met de Apple Arcade-app blader je door het complete aanbod en download je de games stuk voor stuk. Je hoeft ze niet per se met de Siri Remote te spelen (al kan dat wel), want in tvOS 13 kun je ook gewoon een PlayStation 4 of Xbox One-controller aansluiten. Ook andere controllers zijn geschikt, zoals SteelSeries Nimbus-controller die we een paar jaar geleden besproken.

Apple Arcade op Apple TV met Oceanhorn.

Overigens zijn niet alle games van Apple Arcade direct op de Apple TV speelbaar. Games die je op de Apple TV kan spelen zijn onder andere De betoverende Werelden!, Big Time Sports, Oceanhorn 2, Assemble with Care, Hot Lava en Sayonara Wild Hearts. Hou er wel rekening mee dat de games behoorlijk wat opslagruimte kunnen innemen. De Apple TV heeft 32GB of 64GB aan boord, afhankelijk van het model.

Heb je nog niet de beta van tvOS 13, dan moet je wachten tot de software-update voor iedereen beschikbaar is. tvOS 13 wordt verwacht op 30 september.


Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Lees ook onze eerste indruk van Apple Arcade, waarin we een selectie van games geven die je moet spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.