Apple Arcade gestart

Apple Arcade nu al gestart voor sommige gebruikers

Apple Arcade is vandaag al van start gegaan voor de eerste groep gebruikers. Officieel gaat Apple's gamedienst op 19 september in premiere. Heb je de beta van iOS 13 of iOS 13.1, dan kun je nu alvast checken of je het kunt gebruiken.

Apple Arcade nu al gestart

Het lukte ons om aan te melden voor Apple Arcade, waarbij je een maand gratis kunt proberen. Daarna kost het €4,99 per maand. Er zitten bij de start 54 games in, waarvan je een aantal al in een video hebt kunnen bekijken. Apple heeft beloofd dat er regelmatig nieuwe games bij komen. Ben je abonnee geworden, dan kun je een game downloaden door op ‘download’ te tikken. Je kunt de games vervolgens offline spelen, ook als je geen internetverbinding hebt. Daarnaast kun je zoveel games downloaden als je wilt, zolang er maar opslagruimte op je toestel beschikbaar is.


Aanstaande donderdag komt Apple Arcade officieel beschikbaar, maar de komende dagen kunnen de eerste gebruikers er al mee bezig. Apple bracht een persbericht uit waarin ze een aantal ontwikkelaars aan het woord laten. Ook was er een video met een 100 seconden durende Apple Arcade preview. Heeft het jou overtuigd om abonnee te worden? We horen het graag in onze poll!

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Bij ons werkt de dienst op zowel iPhone als iPad.

Goed om te weten, is dat bij het opzeggen ook meteen de toegang tot Apple Arcade stopt. Dit is een uitzondering op de normale gang van zaken, want normaal is het zo dat je bij het opzeggen nog tot einde van de proeftijd of abonnementsperiode toegang houdt. Deze uitzondering geldt ook voor Apple News.

Verder is het zo, dat je geen eigenaar wordt van de games. Je kunt dus niet één maand lid worden en eindeloos spelen, zonder ooit nog iets te betalen..

Hieronder zie je enkele screenshots van de Nederlandse versie:

Apple Arcade gestart
Je kunt de dienst een maand lang gratis proberen.

Apple Arcade gestart
Behalve op iPhone, iPad en Mac kun je ook spelen op de Apple TV.

Enkele Engelstalige sites publiceerden vandaag ook al hun eerste hands-on ervaringen. De meeste daarvan zijn positief, al waren er ook een aantal mensen die toch wat problemen tegenkwamen.

Volgens The Verge zijn “alle games goed”, ook de Frogger-game die op het podium werd getoond. Het is een interessante mix van bekende gamestudio’s en onafhankelijke ontwikkelaars. Het aanbod is ook vrij diep.

CNET is ook enthousiast over de titels, maar vindt wel dat Apple duidelijker moet maken dat dit cross-platform games zijn die kunnen concurreren met een Xbox of Nintendo Switch. Nu voelt het nog erg aan als mobiele games.

Gizmodo verwacht er veel van, al is het wel de vraag hoe goed sommige games zijn aangepast voor de iPad. Sommige games zijn voor de smartphone ontworpen en dan is het prima als het hele scherm de controller is. Maar als de iPad één grote controller wordt, dan wordt de bediening wat onhandig.

Mashable vindt Apple Arcade een no-brainer voor iOS-gebruikers. Het voelt als een zelfverzekerde stap voor Apple, met games die je op geen enkel ander platform vindt.

Apple Arcade gestart
Apple Arcade bevat vooral gezinsvriendelijke content, zonder geweld.

Apple Arcade gestart
Sommige games zullen aanvankelijk exclusief voor Apple Arcade zijn.

Apple Arcade gestart
Heb je een leuke game gezien, dan kun je die downloaden en offline spelen.

Screenshots: @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.