App Store record 2019

App Store breekt record: $322 miljoen aan apps verkocht op Nieuwjaarsdag

Een dag na het dramatische nieuws over tegenvallende omzet is er gelukkig ook alweer goed nieuws te melden. Apple boekte een record tijdens kerst en nieuwjaar.

Gebruikers van de App Store gaven de afgelopen dagen nogal wat geld uit. 2019 begon met een record: er werd met $322 miljoen aan appverkopen nog nooit zoveel omzet geboekt in één dag. Tussen kerstavond en oudejaarsavond werd $1,22 miljard omzet geboekt, zo meldt Apple in een persbericht. Het gaat om wereldwijde cijfers. Het betekent dat de App Store onder leiding van Phil Schiller een succesvol jaar kan afsluiten en meteen het nieuwe jaar goed van start gaat.


Al die verkochte apps zorgen ervoor dat Apple’s omzet ui diensten enorm stijgt. Dat blijkt ook uit de bijgewerkte omzetverwachtingen die Apple gisteren presteerde. Omzet uit hardware moest daarbij naar beneden worden bijgesteld, maar de verwachte omzet uit diensten zou wel eens veel hoger kunnen uitpakken. Ook Apple Music, clouddiensten en Apple Pay lijken records te gaan zetten.

App Store record 2019

Dat veel mensen met goede voornemens bezig zijn, blijkt wel uit het type apps dat momenteel het meest populair is. Vooral zelfhulp en lifestyle-apps deden het goed. Verder begonnen veel mensen het nieuwe jaar op een positieve manier met apps zoals 1Password, Luminosity en het hevig door Apple gepromote Sweat by Kayla. Bij de games waren Fortnite en Player Unknown’s Battlegrounds populair, evenals Brawl Stars, Asphalt 9 en Monster Strike. Brawl Stars is momenteel de app die het meeste geld opbrengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2019, 19:53
Bron Bron Apple persbericht
Categorie Apps
Onderwerp app store
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.