Appbundel iPhone

Apple breidt appbundels uit naar Mac-apps

Maximaal 10 stuks tegelijk

Apple heeft vanavond aangekondigd dat appbundels nu ook beschikbaar zijn voor Mac-apps en voor gratis apps met in-app abonnementen. Het is daardoor mogelijk om 10 apps tegelijk aan te schaffen.

Mac appbundels nu mogelijk

Appbundels bestaan uit meerdere apps die je met één aankoop kunt aanschaffen. Tot nu toe was het beperkt tot betaalde iOS-apps, maar Apple breidt de mogelijkheden uit. Een app mag worden opgenomen in maximaal drie appbundels, maar moet ook los verkrijgbaar zijn. Je ziet appbundels vaak bij kinderapps zoals die van Dr. Panda, Sago en Toca, maar ook bij productiviteitsapps zoals die van Readdle.


Een appbundel met 10 verschillende apps hebben we nog niet eerder gezien, maar het is dus wel mogelijk. Ook mogelijk is om nu gratis apps met automatisch vernieuwende abonnementen aan te bieden. Apple stelt een aantal eisen. Zo moet de bundel goedkoper zijn dan de losse apps. Ook kun je geen betaalde apps en gratis apps combineren, ook al zijn ze nu allebei toegestaan. Het is helaas ook nog niet mogelijk om iOS- en macOS-apps samen in een bundel te stoppen. Dit zou echter ideaal zijn voor apps zoals Things en Fantastical, waarvan zowel een iOS- als macOS-versie bestaat.

Appbundel iPhone

Er zijn nog wat meer leuke dingen mogelijk met bundels. Zo kun je met ‘Complete My Bundle’ je app-collectie compleet te maken voor een gereduceerde prijs. Je betaalt dan niet opnieuw voor de apps die je al hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2018, 22:37
Categorie Apps
Onderwerp app store
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.