App Store-advertenties

Apple start zoekadvertenties in de App Store: zo werkt het in de praktijk

Apple is in de Amerikaanse App Store gestart met het tonen van advertenties. Bij het uitvoeren van een zoekopdracht, krijg je nu reclames te zien van relevante apps. Deze verschijnen boven de eerste zoekresultaten.

Apple is vandaag gestart met het tonen van zoekadvertenties in de App Store. Een week geleden begon Apple al met de verkoop van Apple Store-reclames, maar nu zijn de eerste advertenties live gegaan. Voorlopig alleen nog in de Amerikaanse App Store, maar het geeft wel een goed beeld hoe advertenties er precies uit komen te zien en wanneer je deze te zien krijgt.

App Store-advertenties

App Store-advertenties bij relevantie zoekopdrachten

De advertenties in de App Store verschijnen alleen bij het uitvoeren van een zoekopdracht. Zodra je zoekt naar bijvoorbeeld een weer-app, krijg je boven het eerste relevante zoekresultaat een advertentie te zien van een andere weer-app. De advertenties zijn dus niet willekeurig, maar het gaat daadwerkelijk om apps die passen bij de zoekopdracht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een advertentie van een willekeurige game voorgeschoteld krijgt als je zoekt naar een nieuwe mail-app. Wel krijg je bij dezelfde zoekterm telkens een andere relevante app te zien.

App Store-advertenties bij zoeken naar weer-app.

De advertenties verschijnen bovenaan de zoekopdracht tegen een lichtblauwe achtergrond, aangegeven met het woordje Ad voor de naam van de ontwikkelaar. De precieze content die getoond wordt, is echter wel willekeurig. De ene keer zie je van een app alleen de eerste tekst van de omschrijving, terwijl je de andere keer – bij dezelfde app – er screenshots bij te zien krijgt. Het formaat van de advertentie kan daardoor wat verschillen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je schreeuwerige video’s of bewegende banners te zien krijgt, want de content die getoond mag worden bestaat alleen uit reeds goedgekeurde app-pagina’s. Alleen omschrijvingen en screenshots die al in de App Store staan, worden dus als advertenties weergegeven.

App Store advertenties bij zoeken naar Nintendo en adblock.

Toch krijg je bij een zoekopdracht niet altijd een advertentie te zien. Bij een zoekterm als to do krijg je de ene keer wel een appadvertentie te zien, terwijl de andere keer gewoon het eerste zoekresultaat bovenaan staat. Advertenties verschijnen bij allerlei soorten zoektermen. Van weather tot Nintendo en zelfs bij het zoeken naar adblock verschijnt bovenaan een advertentie van een app die advertenties tegen houdt. Advertenties verschijnen op dit moment alleen in de App Store op je iPhone en iPad en dus niet in iTunes. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer advertenties zichtbaar zullen zijn in de Nederlandse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2016, 10:15
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.