iPhone 8 concept op tafel

Zo kan Apple de iPhone 8 compacter maken

Een concept laat zien hoe Apple de iPhone 8 nog compacter kan maken, door de schermranden te laten vervallen. Zou de iPhone 8 er echt zo uit komen te zien?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

We schreven het al in onze iPhone 7 review: het toestel heeft een behoorlijke bezel rondom het scherm. Daardoor is het toestel eigenlijk groter dan noodzakelijk is. Bij andere fabrikanten zie je dat er steeds meer van de randen af wordt geschaafd, zodat ze de voordelen van een compact toestel én een groot scherm combineren. Zou Apple ook zoiets kunnen doen? Dit concept van de iPhone 8 laat zien hoe het er volgend jaar uit zou kunnen zien.

iPhone 8 concept op tafel

iPhone 8 kan compacter

Het concept is gemaakt door Veniamin Geskin, die zijn gedachtenspinsels op Twitter liet zien. De volgende generatie iPhone krijgt volgens de geruchten een nieuw design en met de suggesties van Veniamin kan Apple misschien wat ideeën opdoen. Eén van de geruchten waarover wordt gesproken is dat het scherm doorloopt tot in de rand.

Onderstaande foto laat goed zien welke winst er te behalen valt, bijvoorbeeld bij het Plus-model. Het scherm heeft nog dezelfde afmetingen, maar het toestel kan veel kleiner:

iPhone 8 concept: Plusmodel kan veel kleiner

Een ander idee dat Veniamin in zijn afbeeldingen heeft doorgevoerd, is het laten verdwijnen van de thuisknop. Volgens insiders is Apple bezig om de knop en de vingerafdruksensor te integreren in het scherm zelf. Ook de microfoon en FaceTime-camera moesten opschuiven om het toestel kleiner te kunnen maken.

iPhone 8 concept: vergelijking met iPhone 6-serie

Of het allemaal lukt om nog alle componenten in de iPhone-behuizing te proppen is nog maar de vraag. Apple heeft de koptelefoonaansluiting weggehaald omdat ze bij de huidige grotere behuizing al ruimtegebrek hebben.

iPhone 8 concept zwart

Wel geven de renders een goede indruk hoeveel kleiner Apple de iPhone 8 zou kunnen maken. Het gebogen scherm zorgt er wel voor dat de iPhone erg op de Galaxy Edge gaat lijken en dat is iets waar Apple-designer Jony Ive zich waarschijnlijk iets te goed voor vindt.

iPhone 8 concept wit

Veniamin maakte voorbeelden in wit en zwart, waarbij het zwarte model het scherm wat mooier laat verdwijnen achter de schermrand. Bij het witte model zie je nog duidelijk een zwart lijntje rondom het scherm.

iPhone 8 concept: vergelijking van de afmetingen

De iPhone 8 wordt in het najaar van 2017 verwacht en belooft een grote verandering ten opzichte van de huidige modellen.

iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2016, 22:22
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.