Stash op de iPhone.

Stash plaatst je opgeslagen artikelen automatisch in categorieën

Stash voor iOS en de desktop laat je artikelen opslaan en plaatst deze automatisch in de juiste categorie. Ook kun je herinneringen instellen en stuur je ze door naar één van ge gekoppelde apparaten.

Stash op de iPhone.
In Safari op iOS kun je gebruikmaken van de leeslijst om webpagina’s op te slaan, maar er zijn ook apps beschikbaar zoals Pushbullet en Linkpack. Stash (link) is een nieuwe kandidaat waarmee je links op kunt slaan om ze later nog eens te lezen. Stash kijkt daarbij naar de inhoud, waardoor de links automatisch gecategoriseerd worden. Alles wordt daarbij gesynchroniseerd tussen al je apparaten.

Stash groepeert je links in categorieën

Stash is beschikbaar op iOS en op de desktop via een Safari- en Google Chrome-extensie. Op iOS werk je voornamelijk met de Stash-knop in het delen-menu. Zodra je in Safari of in een app een artikel bekijkt, tik je op de deel-knop en selecteer je Stash. Vervolgens gaat Stash het artikel analyseren en plaatst deze automatisch in een categorie. Voorbeelden zijn artikelen, producten, recepten of films. Vervolgens kun je in de Stash-app zelf al je opgeslagen artikelen bekijken. Op de desktop werkt dit op dezelfde manier, maar dan alleen via een Stash-knop in Google Chrome.

Je kunt met de Stash-app zelf echter nog meer doen. Zo stel je herinneringen in voor de afzonderlijk opgeslagen links, zodat de app je een melding stuurt dat je het artikel nog moet lezen. Ook kun je een artikel rechtstreeks doorsturen van het ene apparaat naar het andere, waardoor het ook wat weg heeft van Apple’s Handoff. Je kunt links vanuit de app ook rechtstreeks doorsturen naar vrienden. Om Stash te kunnen gebruiken, moet je wel een account aanmaken met je eigen e-mailadres. Stash meldt zelf op haar website dat de dienst momenteel volledig gratis te gebruiken is.

Artikelen opslaan in Stash.

In onze korte test ging het helaas niet altijd goed met het herkennen van categorieën. Recepten werden bijvoorbeeld niet herkend en ook bij productpagina’s ging het niet altijd goed. Ook vanuit apps herkent hij nieuwsartikelen niet altijd op de juiste manier, maar je kunt gelukkig wel zelf nog een categorie aan een opgeslagen artikel toekennen.

De iOS-versie van Stash is hieronder te downloaden, terwijl je de Safari- of Google Chrome-extensie kunt downloaden vanaf de website van Stash.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2016, 12:33
Categorie Apps
Onderwerpen bookmarks, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.