iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Flitsmeister, Apple Support, 60dB, Gmail en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Flitsmeister, Apple Support-app, 60dB, Gmail en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Flitsmeister

De populaire verkeersapp Flitsmeister telt inmiddels 1 miljoen gebruikers en deze week verscheen alweer versie 6 in de App Store. Hierin staat een geheel nieuw design centraal, wat het overzicht ten goede komt. In onze uitgebreide review lees je alles over het nieuwe design van Flitsmeister 6.0. Ook spraken we uitgebreid met één van de makers over het nieuwe design en over nieuwe functies.

Live 2 Photos

De app Live 2 Photos maakt het wel heel erg eenvoudig om rechtstreeks vanuit iMessage iemand een still uit een video naar je vrienden te sturen. Het werkt ook met losse foto’s uit Live Photos, die je vervolgens weer in je filmrol kan opslaan. Lees ons artikel over Live 2 Photos.

Workfrom

De nieuwe app Workfrom helpt je om plekken te vinden om rustig te kunnen werken. Handig als je een afspraak hebt in een stad waar je niet eerder bent geweest. Er zijn uitgebreide filtermogelijkheden, maar hoe is het aanbod? En heb je er ook iets aan als je een plekje buiten de Randstad zoekt? Je leest er alles over in onze review van Workfrom.

Apple Support

Een Nederlandse primeur deze week van een nieuwe Apple-app. Met de nieuwe Support-app biedt Apple een nieuwe manier om hulp te krijgen met je iPhone, Mac of andere Apple-producten. De nieuwe app fungeert zelfs als persoonlijke gids en snelle manier om contact met Apple op te nemen. Lees ons artikel over de nieuwe Apple Support-app.

60dB

De nieuwe app 60dB is voor mensen die van praatradio houden, maar podcasts te lang vinden. Het combineert praatradio met on-demand: zelf bepalen wat je op een bepaald moment wilt luisteren. Maar in hoeverre verschilt het met de Spoken Editions in iTunes en hoe is het aanbod? Wij probeerden de app een tijdje uit. In onze review van 60dB lees je alles over onze ervaringen.

Power 2

Ben je in het bezit van een iPhone én een Apple Watch, dan is deze app misschien iets voor jou. Power 2 is de tweede versie van een app waarmee je op je Apple Watch meteen kunt zien wat de status van je iPhone-batterij is. Handig, maar is het de aankoop waard? Lees onze review over Power 2.

Gmail

Na lange tijd kreeg de officiële Gmail-app deze week een grote update die de app van een vernieuwd uiterlijk voorziet. Maar dat is niet het enige: er zijn ook nieuwe functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om een verzonden e-mail binnen enkele seconden weer ongedaan te maken. Over deze en meer functies lees je alles in ons artikel over Gmail.

Marktplaats

Marktplaats breidde deze week de ondersteuning uit voor de messaging-functie, waardoor je helemaal geen e-mail meer nodig hebt in contact met kopers en verkopers. Dankzij de laatste update kun je nu ook foto’s en adressen delen. Lees ons artikel over Marktplaats.

Paypal

Betaalapp Paypal werkt voortaan nauw samen met Apple’s virtuele assistent Siri, waardoor je de app minder vaak hoeft te openen. Je kunt nu namelijk gewoon met Siri geld overmaken en betaalverzoeken versturen. Lees ons artikel over Paypal.

Buienradar

Hoewel het een koude week was met nachttemperaturen rond het vriespunt, hoeven we voorlopig geen echte sneeuw te verwachten. Toch werd de Buienradar-app deze week al van een toepasselijke update voorzien. Mocht er toch nog sneeuw vallen, dan kun je dat met de sneeuwradar nu ook in de app zien. Maar dat is niet alles. Lees ons artikel over Buienradar.

Viber

Chatapp Viber was deze week WhatsApp een stapje voor met de introductie van nieuwe publieke accounts voor bedrijven en merken. Gebruikers kunnen met organisaties praten zonder dat ze hun contactgegevens hoeven te delen. Binnenkort volgt ook nog webcare-functionaliteit. Lees ons artikel over Viber.

Ziggo GO

Als je updates laat installeren op je iPhone of iPad dan heb je deze waarschijnlijk gemist. De aankondiging zat verstopt in de update-omschrijving van de Horizon Go-app. Die wordt uiteindelijk vervangen door de nieuwe Ziggo GO-app, die Ziggo-gebruikers nu al kunnen downloaden. Lees ons artikel over Ziggo GO.

WhatsApp

Vorige week kreeg WhatsApp al ondersteuning voor het versturen en ontvangen van gifs. Deze week verscheen er alweer een update voor de populaire chatapp. Die maakt het ook mogelijk om Live Photos om te zetten naar gif, die je vervolgens naar je vrienden kunt versturen. Lees ons artikel over WhatsApp.

Instagram

Instagram bracht deze week de eerste grote update uit voor de Stories-functie die in augustus werd geïntroduceerd. Bij het maken van een Story kun je nu gebruikers vermelden. Met het Boomerang-effect kun je zelf gif-achtige afbeeldingen maken. Lees ons artikel over Instagram.

Pokémon Go

Niantic introduceert in rap tempo nieuwe functies in Pokémon Go. Ook deze weer waardoor je nu ook dagelijkse bonussen kunt verdienen. Ook de nieuwe nabijheidstracker wordt nog steeds uitgebreid getest en er zijn meer nieuwe Pokémon in aantocht. Lees ons artikel over Pokémon Go.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.