Flitsmeister (link) is helemaal vernieuwd met een compleet nieuw design, zodat jij tijdens het rijden nog beter op de hoogte bent van flitsers, ongelukken files en andere verkeersongemakken. Het nieuwe uiterlijk is één van de grootste veranderingen van Flitsmeister in de afgelopen jaren. Wij spraken daarom met Jorn de Vries van Flitsmeister. Waarom is er gekozen voor de nieuwe vormgeving en hoe zit het met de nieuwe PRO-functies in Flitsmeister?

Flitsmeister en het nieuwe design

Jorn de Vries is 25 jaar en is binnen Flitsmeister verantwoordelijk voor de commerciële en strategische vraagstukken. Jorn werkt al sinds begin 2012 bij Flitsmeister en stuurt het bedrijf samen met Rick Waalders en Sjoerd Perfors aan. Het team bestaat in totaal uit slechts twaalf mensen. Flitsmeister heeft inmiddels 1 miljoen actieve gebruikers gehaald en om dat te vieren is het nieuwe design geïntroduceerd.

Flitser melden in Flitsmeister.

Maar wat was de grootste bedoeling van deze nieuwe versie? “Met deze update hebben we de app nog meer aan laten sluiten bij de behoefte en mogelijkheden van de rijdende automobilist”, vertelt Jorn aan iCulture. De automobilist was dan ook de inspiratiebron voor deze vernieuwde Flitsmeister. “Wat wil en kan een automobilist als hij aan het rijden is?”, vroeg het Flitsmeister-team zichzelf af.

Maar het was niet alleen de automobilist die centraal stond. De app is ook opnieuw ontworpen voor verdere doorontwikkeling en nieuwe aankomende functies. “Er is met 6.0 een nieuw fundament gebouwd waardoor er ruimte is voor nieuwe features, zoals het tonen van verkeerslichtinformatie, matrixborden en turn-by-turn navigatie.” De nieuwe versie is dus vooral bedoeld als basis om daarmee verder uit te breiden, zoals met extra functies met verkeerslichtinformatie en turn-by-turn navigatie.

Waar Flitsmeister eerst vooral een flits-app was, is het met de nieuwe functies een meer complete verkeers-app geworden. Toch zijn er met versie 6.0 ook functies verdwenen. Het grootste voorbeeld hiervan is de nieuwssectie. Jorn zegt hierover: “Het lezen van complete nieuwsberichten tijdens het rijden willen we niet stimuleren, daarom hebben we dit verwijderd.” Zoals we in onze Flitsmeister review al schreven, vinden we dit een verstandige keuze omdat er zo meer ruimte is voor belangrijke functies die je tijdens het rijden nodig hebt.

Met deze update hebben we de app nog meer aan laten sluiten bij de behoefte en mogelijkheden van de rijdende automobilist.Tweet it

Vernieuwingen in PRO-account

Naast het design heeft het PRO-account ook een hoop veranderingen ondergaan. In de iOS-versie is het nu vereist om een Flitsmeister-account aan te maken, voordat je PRO-gebruiker kunt zijn. Deze eis is volgens Jorn makkelijk te verklaren. “Belangrijkste reden die wij hebben is het makkelijker kunnen switchen van devices door onze gebruikers. En zonder account kan PRO niet makkelijk met de gebruiker meeverhuizen naar een ander device.” Hoewel je via je Apple ID een eerdere in-app aankoop kunt herstellen, geldt dit niet voor het wisselen van Android naar iOS en andersom. Een Flitsmeister-account zorgt er dus voor dat je PRO-aankoop gesynchroniseerd wordt met een niet-platform specifiek account.

Flitsmeister met kaart van Nederland.

In een Flitsmeister-account kun je persoonlijke gegevens zoals geslacht, leeftijd en naam invullen. Bij het registreren kun je deze stap overslaan, maar als je het eenmaal ingevuld hebt kun je dit niet meer verwijderen. Jorn vertelt ons dat de gegevens die je invult alleen bij Flitsmeister blijven en niet gedeeld worden. Maar waar dient deze informatie dan voor? “De gegevens die je bij ons achterlaat, blijven uiteraard alleen bij ons en gebruiken we om de app in de toekomst nog persoonlijker te maken”, aldus Jorn.

"We hebben met veel PRO-gebruikers gesproken en hun belangrijkste reden om PRO te worden is vaak dat ze onze app vet vinden, ons willen steunen én omdat ze de advertenties uit willen schakelen."

De makers van Flitsmeister zijn niet bang dat mensen geen betaald PRO-abonnement meer afsluiten, nu de PRO-functies ook gratis te gebruiken zijn. “Het afgelopen halfjaar hebben we met veel PRO-gebruikers gesproken en hun belangrijkste reden om PRO te worden is vaak dat ze onze app vet vinden, ons willen steunen én omdat ze de advertenties uit willen schakelen.” Voorlopig blijft het verwijderen van advertenties dan ook de enige optie die PRO-gebruikers krijgen. Wel moeten PRO-gebruikers in de toekomst weer een extraatje krijgen, maar details daarover zijn nu nog niet bekend.

Flitsmeister voor iPhone en Apple Watch.

Apple CarPlay en Apple Watch

Naast de iPhone zijn er nog twee andere platformen waar Flitsmeister goed van pas kan komen. Een Apple Watch-app is er al een tijdje, maar deze doet niet veel meer dan het starten van de Flitsmeister-app op je iPhone. Met deze nieuwe update is er nog niet gekeken naar nieuwe functies voor de Apple Watch-versie, maar dat betekent niet dat Flitsmeister de Watch links laat liggen. “We gaan ook zeker weer mooie dingen maken voor Apple Watch”, zo kondigt Jorn aan.

Een ander belangrijk en passend systeem voor Flitsmeister is de auto zelf en nu CarPlay in steeds meer systemen ingebouwd is, is een CarPlay-app een logische stap. Helaas mag niet zomaar iedereen een CarPlay-app maken, want hier moet toestemming voor gevraagd worden bij Apple. Dat hebben de makers van Flitsmeister zeker ook gedaan. “We hebben hier contact over met Apple en zodra we toegang krijgen, willen we dit sowieso gaan aanbieden voor onze gebruikers. Er zijn 
plannen genoeg, maar helaas laat Apple ons nog niet toe tot CarPlay.”

We willen Flitsmeister voor CarPlay sowieso gaan aanbieden zodra we van Apple toegang krijgen.Tweet it

De nieuwste versie van Flitsmeister is nu beschikbaar voor iPhone en iPad. Wil je meer weten over het nieuwe design van Flitsmeister, lees dan onze Flitsmeister review.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp flitsmeister
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.