Sneeuw op fietszadels.

Buienradar klaar voor de winter met nieuwe sneeuwradar

De Buienradar-app op iOS is klaar voor de winter, want de nieuwste versie heeft de sneeuwradar toegevoegd. Ook is de app geoptimaliseerd voor iOS 10, zodat de widget beter leesbaar is en te gebruiken is met 3D Touch.

Sneeuw op fietszadels.
Sinterklaas komt alweer bijna aan in Nederland, de wintertijd is weer ingezet en de temperatuur duikt weer onder het vriespunt. De winter komt er weer aan en daarom is in de Buienradar-app (link) de sneeuwradar weer toegevoegd. Daarnaast is de widget van de app geoptimaliseerd voor iOS 10, waardoor deze beter leesbaar is en te gebruiken is met 3D Touch op het appicoon.

Sneeuwradar terug in Buienradar

Krijgen we dit jaar eindelijk weer eens een echte winter of blijft het net zo warm als in de voorgaande jaren. In de Buienradar-app kun je nu in ieder geval zien waar het weer gaat sneeuwen. Bij het openen van de app en het bekijken van de radar, tik je linksonder op de kaart op de menuknop, zodat je daar kan wisselen naar een andere radar. Je kunt echter alleen kiezen voor het tijdsbestek van het afgelopen uur en de komende 24 uur, terwijl je bij de normale radar ook kunt zien hoe de buien overtrekken voor de komende twee en drie uur.

Buienradar met nieuwe sneeuwradar en verbeterde widget.

Behalve de sneeuwradar, is de app ook bijgewerkt zodat hij beter werkt op iOS 10. Dat betekent dat de widget beter past bij de normale standaard widgets van iOS 10 met de licht gekleurde achtergrond. Je kunt de widget ook bekijken door met 3D Touch op het appicoon te drukken, maar alleen op de iPhone 6s of nieuwer. In de update-omschrijving wordt ook gemeld dat de app ondersteuning gekregen heeft voor watchOS 3, maar in onze korte test krijgt de Apple Watch-app geen verbinding met de iPhone, waardoor de gegevens niet geladen kunnen worden.

Voor Belgische gebruikers werd vorige maand de Buienradar België-app helemaal vernieuwd, zodat deze gelijkgetrokken werd met de Nederlandse variant. In die update was de widget al verbeterd, zodat die beter past bij het nieuwe uiterlijk van iOS 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2016, 9:56
Categorie Apps
Onderwerp buienradar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.