Gmail op iPhone en iPad.

Gmail heeft een nieuw uiterlijk en kan verzonden mails ongedaan maken

Gmail is voorzien van een nieuw fris design, zodat de app weer wat moderner oogt. Ook kun je een verzonden mail nu ongedaan maken nadat je hem verzonden hebt en werken de veegbewegingen een stuk beter dan voorheen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Gmail op iPhone en iPad.
Ben je een actieve Gmail-gebruiker? Dan is het je misschien opgevallen dat de iOS-app al eventjes geen update gekregen heeft. Deze nieuwe update van vandaag is pas de tweede dit jaar en geeft de app een fris nieuw design met onder andere een rode header. Maar ook qua functies is de Gmail-app uitgebreid, want met mooiere en betere veegbewegingen kun je een mail direct archiveren of verwijderen. En heb je een mail per ongeluk verstuurd, dan heb je enkele seconden de tijd om dit ongedaan te maken.

Nieuw uiterlijk voor Gmail

Het nieuwe uiterlijk van Gmail bestaat voornamelijk uit een rode header en een verbeterd zijmenu. Het zijmenu is nu niet meer tevoorschijn te halen met een veegbeweging naar rechts, maar vereist nu een tik op het menu-icoontje. Bovenaan het menu vind je accountnaam met bijbehorende thumbnail. De app ziet er vooral een stuk frisser en minder gedateerd uit, al is er aan de basis van de app weinig veranderd. Zo moet je bijvoorbeeld nog steeds wisselen tussen meerdere accounts in plaats van een gezamenlijke inbox.

Gmail met veegbewegingen en ongedaan maken van verzonden mail.

De meest handige nieuwe functie in de app is dat je een verzonden e-mail ongedaan kunt maken. Na het versturen van een mail, vind je onderaan de app een knop om dit ongedaan te maken. Je hebt enkele seconden de tijd om op deze knop te drukken, waarna je weer teruggebracht wordt naar de zojuist verstuurde mail. Deze functie is vooral handig als je bijvoorbeeld een bijlage bent vergeten toe te voegen of als je een foutje in de mail gemaakt hebt.

Verder zijn de veegbewegingen flink verbeterd en werken deze een stuk soepeler. Je kunt helaas niet instellen welke veegbeweging wat doet. Je kunt wel kiezen voor archiveren of verwijderen, maar dit geldt voor zowel een beweging naar links als rechts. Tot slot gaat het zoeken ook een stuk beter dankzij directe resultaten en zoeksuggesties, zodat je altijd de juiste mail terugvindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2016, 10:18
Categorie Apps
Onderwerp gmail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.