Power 2 op de Apple Watch met grote complicatie.

Review: Power 2 voor Apple Watch houdt je op de hoogte van je iPhone-batterij

Power 2 voor de Apple Watch is een nieuwe app die je op de hoogte houdt van de batterijstatus van je iPhone. Dankzij meldingen, een complicatie en Tijdreizen heb je het batterijpercentage van je iPhone altijd bij de hand. Hoe goed werkt deze app?

power-2-apple-watch-pols-complicatie
Maak jij je vaak druk om de batterij van je iPhone, waardoor je vaker naar het batterijpercentage aan het staren bent dan je eigenlijk zou willen? Power 2 voor de Apple Watch (link) biedt daarvoor een oplossing. Met pushberichten houdt de app je op de hoogte van het batterijniveau van je iPhone, terwijl je ook direct vanaf de wijzerplaat van je Apple Watch kunt zien hoeveel stroom de gekoppelde iPhone nog heeft.

Power 2 voor Apple Watch

Zoals de naam van de app al doet vermoeden, gaat het om de tweede versie. Een jaar geleden bracht dezelfde ontwikkelaar al Power naar de Apple Watch, een app die precies hetzelfde doet als Power 2. Maar in plaats van een update is Power 2 een volledig nieuwe app, waardoor kopers van de eerste versie dus wederom een aparte aankoop moeten doen om van de nieuwe functies gebruik te maken. De eerste Power-app had bovendien wat last van problemen. Pushberichten kwamen vaak niet door en het batterijpercentage was niet altijd even actueel. Is dit bij Power 2 nu wel correct?

Om Power 2 te gebruiken, installeer je de app zowel op je iPhone als op je Apple Watch. De iPhone-versie is niets meer dan een app met instructies wat er mogelijk is en wat de app precies inhoudt. De iPhone-app stop je dan waarschijnlijk ook ergens achterin een mapje om je beginscherm niet teveel te vervuilen. De Apple Watch-app installeer je vervolgens om rechtstreeks vanaf je horloge informatie over je iPhone-batterij af te lezen.

Power 2 voor de Apple Watch en iPhone.

Het belangrijkste aspect van de app is het gebruik van pushberichten. Dankzij meldingen wordt je gedurende de dag op de hoogte gehouden van de status van je batterij. De app checkt hiervoor elk half uur de batterij van je iPhone en stuurt een melding als deze binnen bepaalde waardes ligt. Dit staat standaard op tussen 95% en 85%, 55% en 45%, 20% en 10% en 9% en 1%. Alleen als het batterijniveau tussen deze percentages ligt, ontvang je één keer per half uur een melding. Je kunt dus helaas niet zelf een waarde instellen om de app te personaliseren.

Bij de eerste Power-app was dit bovendien niet altijd even waterdicht. De app stuurde vaak geen meldingen door, waardoor je ongemerkt door je batterij heen ging. Bij Power 2 lijkt dit wat consistenter te gebeuren, al wordt ook lang niet altijd een melding gestuurd. Het is bovendien van belang dat de app op de achtergrond ververst en ook aanwezig is in je multitasking venster. Maar zelfs dan worden notificaties niet altijd keurig verstuurd.

Power 2 voor de Apple Watch.

Complicatie en Tijdreizen met Power 2

De belangrijkste nieuwe functies van Power 2 ten opzichte van de eerste Power-app vind je in de Apple Watch-app. Waar de eerste versie nog gebruikmaakte van de Snelle blik om het batterijpercentage van je iPhone te bekijken, werkt dit nu verreweg het snelste met de complicatie. Door de Power 2-complicatie op je wijzerplaat te zetten, kun je rechtstreeks vanaf je horloge zien hoe het batterijpercentage van je iPhone ervoor staat. Dit kan zowel met een grote complicatie met tekst als een kleine versie met slechts het percentage en batterij-icoontje. Deze complicatie is een flinke verbetering ten opzichte van de Snelle blik, omdat het simpelweg een stuk sneller is. Toch merkten we ook hier wat problemen. De complicatie geeft niet altijd het meest recente percentage weer. De ene keer is het percentage te hoog, terwijl de andere keer het percentage juist een lager aantal weergeeft dan daadwerkelijk het geval is. Zodra je de Apple Watch-app opent wordt wel het juiste percentage ingeladen, maar handig is dit niet.

Een andere functie die samenvalt met de nieuwe complicatie, is de functie Tijdreizen. Tijdreizen is een functie van de Apple Watch waarmee je je wijzerplaat vooruit kunt spoelen, zodat je vooruit kunt kijken. De complicatie van Power 2 draait dan ook mee, om te voorspellen hoe je iPhone-batterij er in de toekomst voor staat. Dit is erg handig, omdat je zo kan zien of het nodig is om je batterij nog op te laden voordat je de deur uit gaat. De betrouwbaarheid is echter lastig te controleren. De voorspelling wordt gedaan op basis van non-stop gebruik via Wi-Fi. Het is bovendien onduidelijk of rekening gehouden wordt met de status van je batterij en het type toestel. De Tijdreizen-functie dient dus voornamelijk als richtlijn en niet per se als maatstaaf.

Je kunt Power 2 ook gebruiken als je geen Apple Watch hebt, maar dan profiteer je slechts van de notificaties die de app stuurt. Wat dat betreft is Power 2 identiek aan de eerste Power-app. Heb je dus alleen een iPhone en ben je al in het bezit van Power, dan is het niet nodig om de nieuwe Power 2-app te downloaden.

Score

7.5

Power 2

Power 2

€0,99

Voordelen +

  • Op de hoogte gehouden worden van je iPhone-batterij
  • Handige complicatie voor de Apple Watch
  • Tijdreizen geeft voorspelling voor je batterij

Nadelen

  • Batterijpercentages voor meldingen niet zelf in te stellen
  • Percentage in complicatie loopt vaak wat achter of voor
  • Nieuwe aankoop voor eerste Power-gebruikers

Conclusie Power 2

Power 2 is een geheel nieuwe app, waardoor gebruikers van de eerste Power een hele nieuwe aanschaf moeten doen. Qua functies is Power 2 echter niet dusdanig nieuw. De basis is nog steeds hetzelfde: je op de hoogte houden van je iPhone-batterij door middel van notificaties. Dit werkt op basis van vaste waardes die helaas niet zelf in te stellen zijn. In onze test werkten de notificaties beter dan in de eerste versie van Power, wat een fijne verbetering is. Ook de nieuwe complicatie op de Apple Watch in combinatie met de Tijdreizen-functie is handig om snel te zien wat het batterijniveau van je iPhone is. Het is echter jammer dat deze complicatie niet altijd even up-to-date en juist is. Desalniettemin kan Power 2 een handige aanvulling zijn als je in het bezit bent van zowel een iPhone als Apple Watch. Heb je alleen een iPhone, dan is het handiger om gewoon af en toe naar het percentage te kijken als je je iPhone toch al in je handen hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2016, 12:18
Categorie Productiviteit
Onderwerpen apple watch, batterij, batterijduur
Software iOS 10

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.