Ditto

Pokémon GO introduceert dagelijkse bonussen en belooft meer Pokémon

Pokémon Go krijgt diverse verbeteringen met dagelijkse bonussen, een nieuwe nabijheidstracker en de ontdekking dat er 100 nieuwe Pokémon bij komen.

Het is opeens weer druk met nieuws rond Pokémon Go. Niantic probeert naarstig allerlei functies toe te voegen om te zorgen dat spelers de game trouw blijven. In de vannacht verschenen update vind je de nieuwe dagelijkse bonussen, waarbij je extra items en XP krijgt als je een streak opbouwt. Ook wordt het lastiger om gyms af te pakken na een gevecht. Een deel van de nieuwe functies werd op afstand via de server geactiveerd. Maar er is meer veranderd dan Niantic zelf bekendmaakte. Zo is de meest spannende toekomstige verandering te vinden in de gamecode voor Android: die blijkt verwijzingen naar 100 nieuwe Pokémon te bevatten!

Ditto

100 nieuwe Pokémon komen eraan

Eerst maar even die nieuwe Pokémon. Momenteel bestaat de Pokédex in de game uit de nummers 1 tot en met 151, waarvan je er 145 stuks kunt vangen. Sommige daarvan zoals Tauros en Farfetch’d zijn alleen in bepaalde werelddelen te vinden. Daarnaast zijn er Pokémon die nog niet gevangen kunnen worden, zoals Ditto, Mewtwo en Moltres.

Code in de Android-versie van de game bevat nu verwijzingen naar de nummers 152 tot en met 251. Het gaat hier om de tweede generatie wezens, die in de spellen Pokémon Gold, Silver en Crystal werden geïntroduceerd. Ook is in de Android-versie een verwijzing te vinden naar een nieuwe aanval met de naam ‘Transform’, vermoedelijk bedoeld voor Ditto. In de game van Pokémon GO wordt al langer verwezen naar Ditto, maar Niantic heeft sinds het begin van het spel nog geen nieuwe wezens toegevoegd. Spelers op The Silph Road vermoeden dat Thanksgiving een goed moment zou zijn voor nieuwe toevoegingen, zoals zeldzame Pokémon.

Pokemon Go dagelijkse bonussen

Dagelijkse bonussen voor spelers

Een nieuwe functie waarmee je nu al wel aan de slag kunt, zijn de dagelijkse bonussen. Dit houdt het volgende in: elke dag een Pokémon vangen levert je 500XP en 600 Stardust op. Bij onze 2-dagenstreak (zie afbeelding) ontvingen we 600XP en 700 Stardust erbij. Dit loopt op tot 2000 XP en 2400 Stardust als je 7 dagen lang elke dag minstens één Pokémon vangt.

Het bezoeken van een Pokéstop levert ook elke dag wat op: de eerste keer dat je een Pokéstop bezoekt betekent 500XP erbij, plus extra items. Wij ontvingen 12 items bij het bezoeken van een Pokéstop bij een 3-daagse streak en als je dit een week volhoudt krijg je 2.000 XP en nog veel meer items erbij.

De dagelijkse bonussen beginnen elke dag om 12 uur middernacht lokale tijd. Bij The Silph Road hebben ze alle details en de exacte cijfers proberen uit te vinden.

Geen gyms meer afpakken
Een van de grote frustraties van Pokémon-spelers die regelmatig in een gym vechten, is dat anderen op de loer kunnen staan om de gym over te nemen. Op het moment dat jij klaar bent met vechten wordt de gym wit en kunnen anderen snel een simpele Weedle plaatsen. Dat kan nu niet meer. De persoon die de gym heeft veroverd heeft krijgt nu langer de tijd om een Pokémon te plaatsen, zonder dat ‘snipers’ kunnen toeslaan. Wacht je te lang, dan kan een ander team het alsnog overnemen.

Gym-errors duren korter
Sta je met meerdere spelers bij een gym, dan kan het voorkomen dat er een error optreedt bij één van de spelers. Voorheen betekende het dat je 10 minuten lang niet meer kon meedoen aan het gevecht, maar dit is verkort naar 3 minuten.

Gyms en bonussen

Ook zijn de algoritmes voor gym-prestige iets veranderd. Gym-prestige heeft te maken met het niveau van een gym (maximaal 10), dat bepaalt hoeveel Pokémon van jouw team erop kunnen staan. Probeer je prestige af te pakken van een rivaliserend team, dan zal dat nu sneller gaan. Het sterker maken van een gym voor je eigen team zal echter moeilijker worden. Dit voorkomt dat gyms te lang in handen van hetzelfde team blijven.

Ter illustratie: voorheen had je 11 gevechten nodig om een level 10 gym in handen te krijgen, nu zijn dat nog maar 8 gevechten. Bij een level 6 gym zijn het 4 in plaats van 6 gevechten.

Meer Pokémon en meer items

Niantic heeft aangekondigd dat er tussen 7 en 11 november meer Pokémon zullen spawnen en dat je meer items van de Pokéstops krijgt. Dit is gedaan om de dagelijkse bonussen te vieren en om te zorgen dat spelers er maximaal van profiteren.

Nieuwe nabijheidstracker wordt getest

Niantic tracker PokéstopsSpelers in de Bay Area, Arizona en Seattle hebben geluk: zij kunnen alvast de nieuwe tracker gebruiken waarmee je makkelijker Pokémon moet kunnen vinden. De nieuwe tracker kwam al ter sprake in een discussie op Reddit, waarin de maker van Fastpokemap.se aangeeft dat hij ermee stopt. Fastpokemap.se was een van de populairste manieren om Pokémon in de buurt te vinden, maar hij is het kat-en-muisspel met Niantic zat en stopt er na drie maanden mee. Hij geeft zijn code nu weg via Github, zodat anderen ermee aan de slag kunnen.

Ondertussen is Niantic bezig met de uitrol van een nieuwe tracker, die laat zien welke Pokémon er in de buurt van een bepaalde Pokéstop staan. Al eerder experimenteerde Niantic met een dergelijke tracker, die er toen zo uit zag:

Niantic tracker Pokéstops

De tracker blijkt echter niet zo goed te werken dan de trackers van externe partijen. Spelers zien alleen gangbare Pokémon zien die een halve kilometer verderop zitten, terwijl er vlak voor je neus een Pikachu of Snorlax kan staan. Daardoor mis je alsnog de meest gewilde Pokémon, waar je maar per toeval tegenaan met lopen. De spelers vinden dat ze beter af waren met externe ontwikkelaars zoals die van Fastpokemap.se. Dat had soms te maken met serverstoringen, maar als het werkte bespaarde je dat een hoop zoekwerk.

En nog meer
Niantic heeft ook nog wat bugfixes doorgevoerd, vooral in de tekst van de game. In sommige gevallen is tekst beter leesbaar gemaakt door de kleur of de dikte van de letters te veranderen. Het informatiescherm na het vangen van een Pokémon is iets aangepast en ook de tekst bij ontvangen ballen en andere items is iets duidelijker geworden.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2016, 10:05
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.