Workfrom: werkplekken-app voor iPhone

Review: Workfrom vindt een werkplek onderweg met nieuwe app

Workfrom is een nieuwe app waarmee je laptopvriendelijke werkplekken in café's en koffietentjes kunt vinden. Wij probeerden het uit.

Als je voor je werk op weg bent naar een klant of andere afspraak, dan heb je soms behoefte aan een plek om nog even rustig te werken. Je bent bijvoorbeeld te vroeg voor je afspraak, of je moet nog snel even een document aanpassen. Waar kun je terecht? De nieuwe app Workfrom (link) helpt je aan suggesties. De gebruikers van deze dienst hebben al in meer dan 1.200 steden goede werkplekken gevonden, waar je zonder gêne je MacBook kunt openklappen.

Workfrom: werkplekken-app voor iPhone

Workfrom weet plekken waar je rustig kunt werken

Is er geen hippe plek in de buurt, maar moet je wel even snel iets afmaken? Dan kun je volgens Workfrom ook prima even bij de HEMA, La Place of de Openbare Bibliotheek gaan zitten. Workfrom toont een kaartje en een lijst gestorteerd op afstand. Met een filter kun je aangeven dat je een relatief stille plek, een hondvriendelijke plek of bijvoorbeeld iets met snelle Wi-Fi zoekt. Wil je jezelf moed indrinken voor een afspraak (tip: niet doen) dan kun je ook sorteren op plekken waar ze alcohol schenken. De lijst is verder behoorlijk lang: kindvriendelijke plekken, ruime plekken, plekken die tot laat open zijn, er moet altijd wel iets te vinden zijn. Natuurlijk, er zitten ook plekken tussen waar studenten de hele dag de beste tafeltjes bezet houden, maar er zijn ook plekken zoals Seats2Meet, die wat meer als co-workingplek zijn ingericht.

Workfrom-app: openingsscherm en plekken in Amsterdam

Op pad met Workfrom
Workfrom stuurde ons naar Sweet Cup in het centrum van Amsterdam. Voordat we er naartoe gingen konden we de openingstijden zien, het Wi-Fi-wachtwoord, het aantal werkvriendelijke plekken (10), of er stroomvoorzieningen zijn (plenty), wat voor koffie en thee ze schenken (Crusio) en of er ook nog iets te eten valt (home made pastries). Ook hebben eerdere bezoekers genoteerd of er veel achtergrondgeluid is (moderate), of je buiten kunt zitten (yes) en wat er nog meer te doen is. Zo weet je van tevoren al wat je bij Sweet Cup kunt verwachten: indy rock-muziek, een laid back-sfeertje, snelle Wi-Fi tot wel 51Mbps en een internationale sfeer. Workfrom waarschuwt ook dat het in een gebied met veel tourist traps zit en dat het zaakje nogal klein is. Mwah, goed om te weten. Misschien toch maar even verder kijken?

Koffiebar: lekker werken met Workfrom

Wat ik miste is een serie foto’s zoals je in Foursquare vindt. Dat geeft toch een nog beter idee van de sfeer. Is het een goed verlichte plek met hoge ramen, of een schemerig hokje? Kan ik een klant uitnodigen naar de tijdelijke werkplek, of is het een shabby bedoening? Wel positief vinden we dat je Workfrom anoniem kunt gebruiken zonder je eerst te registreren of data te moeten delen.

Workfrom-app: weinig aanbod buiten de Randstad

Ook in de provincie?
Nou is zo’n app best handig als je in Amsterdam zit, maar we wilden ook weten of je er iets aan hebt als je in Zwolle, Assen, Weert of Veghel een plek zoekt om te werken. Buiten de grote steden word je sneller met de nek aangekeken als je een laptop opent of een tablet op schoot neemt, dus juist daar wil je een fijne plek hebben waar ze stopcontacten hebben en tolerant zijn voor digitale nomaden. Dan valt Workfrom al snel tegen. Van alle genoemde steden biedt alleen Groningen drie plekken met snelle Wi-Fi: De Uurwerker, Studio Wolf en The Big Building. Die laatste is trouwens gesloten, dus daar heb je niets aan.

Workfrom-app: filteren en aanbod in Berlijn

Het probleem is natuurlijk niet dat er geen hippe werkplekken zijn in de genoemde steden (die zijn er wel) of dat er geen hipsters zijn (ook die zijn er), maar dat er waarschijnlijk minder animo is om dit soort apps te vullen omdat mensen al snel denken: “het is toch vast weer alleen de Randstad”. Kijk, zo wordt het natuurlijk nooit wat. Ook in Rotterdam en Utrecht vonden we maar één of twee plekken, dus ook dat schiet niet op. Geen zin om alweer een app te installeren? Je kunt Workfrom ook via de website raadplegen, maar dan moet je natuurlijk wel eerst snelle Wi-Fi hebben…

Score

8.5

Workfrom

Workfrom

Voordelen +

  • Veel filters om de juiste plek te vinden
  • Duidelijke overzichten met afstand en kaartje
  • Gedetailleerde info, zoals openingstijden en hondvriendelijk
  • Geen registratie vereist

Nadelen

  • Alleen bruikbaar in grotere steden
  • Weinig foto's

Conclusie Workfrom review

Workfrom kan handig zijn als je een plek zoekt om tijdelijk te werken, bijvoorbeeld als je te vroeg bent voor een afspraak of nog even rustig wilt zitten. De app is vooral interessant voor wereldburgers die naar populaire steden zoals Amsterdam, Berlijn en Londen reizen, want buiten de hoofdsteden zijn de gebruikers veel minder actief geweest met het toevoegen van locaties. Dat is ook de inwoners zelf aan te rekenen natuurlijk. Workfrom geeft erg gedetailleerde informatie of er stopcontacten zijn en of je bijvoorbeeld je hond of kind kunt meenemen. Wel zou ik liever wat meer foto’s zien, zodat je beter weet of het een shabby plek is waar je liever geen zakenrelaties uitnodigt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2016, 18:30
Categorieën Diensten, Zakelijk
Onderwerp werk
Device iPhone
Software iOS 10, iOS 11, iOS 12, iOS 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.