Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Geheime berichtenapp Secret komt terug

De anonieme berichtenapp Secret komt terug, belooft de oorspronkelijke maker. Door de verkiezing van Trump is het hoog tijd dat mensen zich weer durven uiten.

Secret app-logo

De Secret-app waarmee je anoniem je mening kon uiten, komt terug. De app was in 2014 plotseling populair, vooral in bepaalde kringen in Silicon Valley, maar stopte daarna even plotseling. Mede-oprichter David Byttow vindt dat het na de verkiezing van Donald Trump tijd is voor een Secret v2. “Het is te belangrijk om niet te bestaan”, motiveert hij zijn beslissing. Met de app kon iedereen stukjes tekst posten, zoals een roddel of gerucht.

Secret komt terug vanwege Trump

Als we één ding hebben geleerd van de verkiezingen van afgelopen week, dan is het wel dat mensen online niet authentiek durven zijn. Mensen dachten dat Clinton op een gegarandeerde overwinning afstevende, terwijl de proteststemmers hun mond niet opentrokken of zich schaamden voor hun keuze. Byttow vindt dat de VS niet kan herstellen van de huidige misere als mensen zich niet durven uiten.

secret app geheim

Het gaat daarbij niet zozeer erom dat de aanhangers van Trump een plek hebben om anoniem hun mening te roepen, maar ook dat groepen die het onder het toekomstige bewind van Trump zwaar krijgen hun mening kwijt kunnen, zoals leden van de LGBT-community. Het terugbrengen van de app zal echter wat meer voeten in aarde hebben dan het inschakelen van de servers en het opnieuw uitbrengen van de app.

Bekijk ook

Secret voor iPhone laat je anoniem geheimen uitwisselen

Secret voor iPhone is een virale hit in de VS. In het sociale netwerk kun je anoniem geheimen, ideeën en gevoelens delen en erop reageren.

Bytow over terugkeer Secret-app

Geen planning, geen investeerders
Het kan wel even duren voordat Secret v2 klaar is. Byttow heeft geen strikte planning en heeft ook geen investeerders in de arm genomen. Hij verwacht er ook geen geld mee te verdienen. Mocht de nieuwe Secret-app toch geld verdienen, dan maakt hij het over naar goede doelen. Chrys Bader-Wechseler, de andere mede-oprichter van Secret, lijkt niet bij deze nieuwe plannen betrokken. Hij verliet het bedrijf abrupt toen het nog een succes was.

Bekijk ook

Anonieme geheimenapp Secret stopt ermee

De geheimenapp Secret sluit binnenkort. De dienst groeit niet meer en veel medewerkers zijn al weggelopen. Stoppen lijkt de enige optie.

Na Secret ontstonden ook andere anonieme berichtenapps zoals Whisper en YikYak. In april 2015 werd Secret opgeheven na klachten over privacy en pesten. In Nederland is Secret niet zo heel erg aangeslagen. De app werd vooral gebruikt voor bespiegelingen zoals hierboven, zoals afspraakjes. Als middel om misstanden aan te kaarten werd het in ons land nauwelijks gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 november 2016 om 9:18
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.