Betaalverzoek sturen met Siri en PayPal.

PayPal laat je nu geld overmaken of betaalverzoek sturen met Siri

PayPal werkt nu samen met Siri. Hierdoor kan je met je stem geld overmaken of een betaalverzoek versturen via deze internationale betaalapp, zonder dat je de app hoeft te openen.

Betaalverzoek sturen met Siri en PayPal.
Met de app van PayPal (link) kon je al geld overmaken of betaalverzoeken versturen, maar dit kan nu ook zonder de app zelf te hoeven openen. PayPal werkt met de nieuwste versie namelijk samen met Siri, waardoor je met de virtuele assistent een opdracht kunt uitvoeren. De app laat je zowel geld direct overmaken als een betaalverzoek versturen, zodat je de PayPal-app zelf niet open hoeft te hebben.

Geld overmaken met Siri en PayPal

Sinds iOS 10 kunnen apps gebruikmaken van Siri, maar dat geldt niet voor elke app in de App Store. Siri is alleen beschikbaar voor bepaalde type apps, zoals berichtenapps, workoutapps en betaalapps. PayPal is dus de nieuwste app die je aan de lijst van Siri-apps toe kunt voegen. Het enige wat je hoeft te doen, is om bijvoorbeeld te vragen €5 over te maken naar een contact. Siri stelt dan automatisch voor om hier PayPal voor te gebruiken. Na het selecteren van het juiste adres, kun je de betaling verzenden.

Siri maakt ook gebruik van Touch ID voordat je de betaling met PayPal kunt versturen. Dit voorkomt dat je de betaling per ongeluk te vroeg verstuurd of dat andere mensen met toegang tot je iPhone ongemerkt geld overmaken. Naast het versturen van een betaling, kun je dus ook een betaalverzoek versturen. Vraag hiervoor simpelweg “Betaalverzoek van €5”, gevolgd door een naam uit je contactenlijst. Heb je meerdere betaalapps die een betaalverzoek kunnen aanmaken, dan vraagt Siri eerst welke je wil gebruiken.

Geld overmaken met Siri in PayPal.

In Nederland kan ook de app Tikkie via Siri een betaalverzoek aanmaken. Er is nog geen Nederlandse bankapp die samenwerkt met Siri. Wel heeft ING al enige jaren een eigen ingebouwde spraakassistent genaamd Inge, maar integratie met Siri is er nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2016, 10:46
Categorie Apps
Onderwerpen paypal, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.