Pas op voor nagemaakte AirPower oplaadmatten

Als je binnenkort de AirPower-oplaadmatjes zomaar ergens in de winkel ziet liggen, is het slim om nog even wat beter te kijken. Er is grote kans dat ze namelijk nep zijn.

Een reiziger ontdekte op de luchthaven van Wenen een stapeltje AirPower-oplaadmatten. De prijs van 200 euro was even schrikken, maar op zich zou het niet gek zijn voor een Apple-product. Apple verrast wel vaker met prijzen die nét even hoger liggen dan je verwacht. Zou Apple de AirPower alvast in de verkoop hebben gedaan, om de reacties van het publiek te peilen. Nog voordat de verkoopdatum officieel is aangekondigd? Helaas, de laders bleken nep.

Namaak AirPower-matten

Het kan natuurlijk best dat jouw lokale elektronicawinkel per ongeluk een nieuw product alvast in de schappen legt. Maar de kans dat het bij Apple gebeurt niet zo groot. Het bedrijf houdt strikte controle op de lancering van nieuwe producten en zal de eerste voorraad eerst naar eigen winkels sturen. Niet naar zomaar een luchthavenshop in Wenen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Op zich is het een slimme truc om nepproducten op deze manier aan te bieden. Mensen hebben haast, zijn niet specifiek op zoek naar koopjes en tegen de tijd dat ze ontdekken dat het product nep is zitten ze al lang in het vliegtuig. Je neemt dan niet zo snel de moeite om terug te vliegen om het product terug te brengen. Aan de verpakkingen op de foto hierboven is duidelijk te zien dat er iets mis is: het blauwe lint met Chinese tekens zie je nooit op officiële Apple-verpakkingen, ook niet als je in de Apple Stores Hongkong gaat shoppen.

Apple’s AirPower oplaadmat moet in 2018 uitkomen. Er is nog geen officiële datum bekendgemaakt en de kans is aanwezig dat de AirPower nog steeds niet verkrijgbaar is wanneer WWDC 2018 plaatsvindt.

Mobfun oplader

Al meteen na de aankondiging van de AirPower verschenen de eerste namaak-oplaadmatten met hetzelfde design. Je kunt hiermee misschien je vrienden voor de gek houden en opscheppen dat jij alvast een AirPower in huis hebt. Maar een Apple-kenner ziet meteen dat het nep is. Bij sommige zie je meteen dat ze niet echt zijn, zoals bovenstaande met drie plusjes (die meer op de IKEA-laders lijkt) of onderstaande met een deukje:

Namaak AirPower

Omdat de verpakking van de AirPower nog niet bekend is, moeten de Chinese fabrikanten gokken welke teksten Apple erop gaat zetten. Zie je rare teksten, veel Chinese tekens of onhandig klinkende Engelse vertalingen op de doos, dan kun je er al bijna vanuit gaan dat het nep is.

Bekijk ook

AirPower: alles over de draadloze oplaadmat van Apple

Lees hier alle uitleg over AirPower, de draadloze oplaadmat die Apple in de periode 2017-2018 ontwikkelde. Waarom is de AirPower nooit officieel uitgebracht, hoe werkte het? Antwoord op al je AirPower vragen!

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.